Bloga Müzik Eklemek Tacizdir

Bloga müzik eklemek en basitinden tacizdir. Blog açanlar nasıl olurda blog okurlarını bu konuda dikkate almazlar anlayamıyorum. Bloglar çoğu zaman benim zihin dünyamda yeni yeni pencereler açan samimi içerikler üreten internet sayfalarıdır. Belki de internette okuyucusuyla en fazla etkileşime geçen ortamlar bloglardır ama müzik konusunda blog yazarlarının bencillikleri beni hayrete düşürmeye devam ediyor.


“Taciz” ifadesinin ağır kaçtığını düşünmeyin neredeyse tam olarak karşılığı bu kelimedir. TDK’ya göre “Tedirgin etme, rahatsız etme” anlamına gelen taciz Vikipedi’ye göre “Taciz birçok kötü davranışı kapsamaktadır. Kelime hukuki bir anlamda kullanıldığı zaman tehdit edici, rahatsızlık veren ve toplum tarafından tasvip edilmeyen davranışları kasteder.”


Şimdi duyarlılık ve empati konularında hepimize değerli dersler veren blog yazarlarına soruyorum “Acaba insanların sizin bloğunuzu okumak için sizin kafanızdaki hazırlıkları (takım elbise, makyaj, saç, ortam) yaptıktan sonra arzuladığınız müzik eşliğinde istediğiniz yazıyı okumaya başlayacaklarını mı hayal ediyorsunuz?” Müsadenizle ben size gerçek dünyadan bir iki ihtimal ifade edeyim;


bloga müzik eklemek

Varan 1
Bütün günün yorgunluğu üzerinize çökmüştür. Kendinize bir kahve koyup yatağa uyuyan eşinizin yanına uzanmışsınızdır. İnternette biraz gezinip beğendiğiniz birkaç bloğa bakmak için okuma listenizde geziniyorsunuzdur. Sonra bir tık ve “dan dan dan!” eliniz ayağınız dolanır kapatmak için ama ne çare eşiniz korkarak uyanmıştır “Ne oldu? Bişey mi oldu?”.

Varan 2
İşyerinde yoğun bir çalışma temposu geçiriyorken  sosyal medyada gezinmek istemişsinizdir. Bir iki dakika bakıp çıkacakken paylaşılan bi başlık dikkatinizi çekmiştir. Sonra bir tık ve “dan dan dan!” eliniz ayağınız dolanır kapatmak için ama ne çare müdürünüzün bakışları artık tüm gün ekranınızda olacaktır.

Varan 3
Önemli bir araştırma yapmak üzere kütüphaneye gitmişsinizdir. Üniversite kütüphanesine özel bir izinle girmiş ve buradan önemli bilgiler alarak çalışmanıza yön vermeyi hedeflemişsinizdir. Bi konuda bilgisayarınızı açıp internetten arama yapmaya başlarsınız. Sonra bir tık ve “dan dan dan!” eliniz ayağınız dolanır kapatmak için ama ne çare herkesin bakışları size yönelir ama açıklama yapamazsınız.

Diğer İhtimaller: Yorumlarla birlikte gelen ihtimaller alt bölümde listelenmektedir.

Sadece yazıyı okumak için tıkladığınız sayfada “dan dan dan!” diye müzik çalmaya başlaması yetmiyormuş gibi şimdi birde gazete reklamları başladı. Neymiş? ”Bayılarak takip ettiğimiz bir gazete sosyalleşmişmiş. Gazeteyi anında takip etmek için üye olacakmışız. Ne sosyallik ama”.Tam biraz blog okumak için listemi açıyorum, birkaçına baktıktan sonra karşıma bu reklamın çıkmasıyla yine tüylerim havalanıyor. Bu uyanık gazetenin videosunu bir kez eklediler mi anasayfa da bile bu reklam çıkıyor, direk açılıyor bunu anladım. Merak ettiğim bu reklam ne kadar gelir getiriyor da tüm okuru göz ardı edip,  bunun reklamını yapma gereği duyuluyor?


Son olarak siz değerli “müzik gurusu” blog yazarlarının “seçtiği parçaların rahatsızlık vermeyeceği” konusunda sizi eleştirmenin düşünülemeyeceğini iddia ediyor olabilirsiniz. 
Haklısınız.
Cahilliğime verin.


Not: Bahsi geçen uygulama blog açılırken açılan müzikle ilgilidir. Yoksa bir parça veya bir liste oluşturup bunu dinleme konusunda kararı okura bırakan bloglar kastedilmemiştir.

Diğer İhtimaller: Yorumlarla birlikte öğrendiğimiz ihtimallerdir. İsme tıklayarak yorum sahibinin bloğuna ulaşabilirsiniz.

Varan 4
Zamska : Kendi dinlediğim müziğe karışıyor bi anda. O yüzden o bloglara girerken hazır olda bekliyorum. Sayfa yüklensin hemen kapatmalıyım....

Varan 5
Ruhsuz Atmaca : Tam bloga girdiğim sırada, bir "destur" diyorum. Bazen korkutup kaçırıyor insanı, ne bazen her zaman :)))

viva makyaj : Bazen aksamlari böyle sessiz ortamda oturuyorum, yorulmusum zaten, evde tik yok, hersey kapali, müzik bile dinlemiyorum, bloglari okuyorum, yorum yaziyorum, bir yere tikliyorum ve BÄÄÄÄM resmen yerimden sicriyorum birden resmen korkuyor insan birde hareketli bir parcaysa haha :D
Ama bazen begendigim bir sarki oluyor ve sirf onu dinlemek icin bile arka planda blogu acik tutuyorum ;)

Varan 6
Emrah Özdemir : Müzikli blogların geçerli bir sebebi varsa sözüm yokta eğer öylesine ekliyorsa biraz sorun olabilir. Malum bende kotalı internet kullanıyorum :D Fazla kota yiyor efendim.

Varan 7
Şeyma B. Kaptan : Biz bloglara yazılanları okumak için giriyoruz. Mesela ben bazen müzik çalarken okuduğumu anlamam. Vize ve final dönemlerimde de böyleydim. Herkes uyuduktan sonra kalkar ders çalışırdım. Aynı şekilde müzik dinlerden konuyu okumak zorlaşıyor. Bir de senin sevdiğin müziği biz seveceğiz diye bir şey yok ki be kuzum. Bu yüzden bilgisayarımın sesi hep kısık. O kadar can sıkıcıymış yani :)

Anarsi : Bundan ben de şikayetçiyim. Müzik olmasın demiyorum. Kişilerin dinlemek isterse tuşa basıp dinleyeceği müzik listesi oluşturabilir. Hoşuna giden dinler hoşuna gitmeyen dinlemez. Benim hoşlanmadığım şey yazı okurken dikkatimi dağıtan müziğin olması. Kapatıyorsun belli bir süre ama benim şevkim kırılıyor cidden okuma isteğimi alıyor birden. Yazıyı okumayıpta çıktığım blog çoktur. :)

62 yorum:

  1. BİRAZ ÖNCE AYNISI BAŞIMA GELDİ KESİNLİKLE KATILIYORUM ..

    YanıtlaSil
  2. merhaba, çok güzel bir konuya değinmişsiniz elbette bu müzikten memnun olanlarda vardır ama ben de taciz edildiğimi düşünüyorum :) artık nasıl bir kabus olduysa bende müzik bile dinlemeden tamamen sesi kapatıp ekranın başına geçiyorum bu yazıyı okuyanlar belki bir ne yapıyorum diye bu tacizden vazgeçer .....

    YanıtlaSil
  3. çok haklısın en basitinden aniden açılan şarkılar insanı ürkütüyor.

    YanıtlaSil
  4. Size katılıyorum, müzikli bloglardan ben de kaçıyorum zira..

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle bu yazıyı öfke ve tedirginlik içerisinde yazdığımı ifade edeyim. Sonuçta bir kısım blog yazarını sinirlendirecektim ama ilk gelen bu destek yorumları bana yalnız olmadığımı gösterdi. O yüzden öncelikle dört yorumun sahibine de teşekkür ederim.

    @Eylül YAZAR
    Bende sürekli karşılaşmaktan artık ifade etme mecburiyeti hissettim.

    @Neslihan'la hayat
    Bende bazen sesi kapatıyorum ama bazen insan unutuyor veya önceden yüksek seste kalmış oluyor. O zaman vay halimize. Umarım vazgeçerler yada müziği açma kousunda tercihi okuyucuya bırakırlar.

    @Mert Koyutürk
    Hele birde ses yüksekse.

    @evde yazar
    Sesi duyar duymaz hemen gözüm tarayıcının üst kısmında hoparlör sembolünü arıyor. O şekilde hemen kapatabiliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Adsız12:41

    Neyse ben Allahtan 2. tip bloggerlar arasındayım :))
    Sayfamda müzikçalar var, dileyen tek tuşa basıp dinleyebilir.
    Karar onların

    YanıtlaSil
  7. @mor rimel
    Öyle durumda söylenecek bişey yok hatta güzel bile oluyor. Bazen bloglarda görüyorum " haftanın şarkısı, bunu dinliyorum vb." bölümler yada yazının bir bölümünde "bu yazı bu parçayla iyi gider" tarzında eklenen müzik hoş oluyor. İnsan müsaitse açıp keyifle dinliyor.

    Tekrar ifade edeyim: şikayetçi olunan zorla açılan müziklerdir.

    YanıtlaSil
  8. Kendi dinlediğim müziğe karışıyor bi anda. O yüzden o bloglara girerken hazır olda bekliyorum. Sayfa yüklensin hemen kapatmalıyım....

    YanıtlaSil
  9. @Zamska
    O ihtimal aklıma gelmemiş ama çok haklısınız. İnsan müzik dinlerken bir anda başka seslerin araya girmesi. Sadece o da değil birden fazla blog açtığınızı düşünün biri ordan diğeri öbür taraftan müzik çalmaya başlayacak. Korku filmi gibi. :)

    YanıtlaSil
  10. Tam bloga girdiğim sırada, bir "destur" diyorum. Bazen korkutup kaçırıyor insanı, ne bazen her zaman :)))

    YanıtlaSil
  11. Bir numaralisi tam benlik.Isten yorgun gelen esim,koltukta kestirken girdigim blogtaki "Dan dan Dan" müzikle uyânip, ne oluyo ya? demesi yüzünden bilgisayarin sesi kapali hep.

    Lazim olunca aciyorum.

    YanıtlaSil
  12. Neyse ki çok yaygın bir uygulama değil. Evet,dayatmacı bir durum. Yazı ya da görsel güzeldir, ilginizi çekiyordur ama o sayfada kaldığınız sürece o müziği dinlemek zorundasınız. Gereksiz..Ben çıkıyorum sayfadan.

    YanıtlaSil
  13. @Ruhsuz Atmaca
    Destur desenizde gitmez efenim. :) Sizin kaçmanız lazım.

    @sule m
    Ne hakkım var benim sizi tedirgin etmeye? Ne hakkım var eşinizi rahatsız etmeye? Daha birçok ihtimalden de bahsedilebilir. Belki de yaptıklarının farkında bile değiller.

    @Begonvilli Ev
    Yinede çok sayıda var efenim. Şöyle ki ben mesela listeden başlıklara ve açıklamaya bakarak yazıları sekmelerde açıp sonra okuyorum. Her sekme gurubunda bir iki adet çıkıyor. Merak etsemde okuyamıyorum. Kapatmak durumunda kalıyorum.

    YanıtlaSil
  14. Müzikli blogların geçerli bir sebebi varsa sözüm yokta eğer öylesine ekliyorsa biraz sorun olabilir. Malum bende kotalı internet kullanıyorum :D Fazla kota yiyor efendim. Ama görüşlerinize katılıyorum. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. @Emrah Özdemir
    Bakın bu ihtimali de düşünmemiştim. Kotayı da gasp ediyor. Birde bu suç eklendi şimdi.:) Yorumlar ne kadar önemli farklı açılardan bakmamı sağlıyor. Ben de size ve diğer tüm yorumculara değerli fikirlerinizi ifade ettiğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  16. Adsız02:20

    Varan 1 başıma geldi kuzenim uyurken :D
    Ama öyle ağır ki uykusu uyanmadı neyse ki :D

    YanıtlaSil
  17. @Mien
    Yalnız değilsiniz. Umarım bu işe bi son verirler de rahat rahat insanlar blogları gezebilir.

    YanıtlaSil
  18. Varan 1 ve Varan 3 başıma geldi. Varan 1de kardeşimi uyandırıp Varan 2 de üniversiteden arkadaşlarımı rahatsız etmiştim. Can sıkıcı bir durum. Bu olaya hiç taciz kelimesinin kullanılacağını düşünmezdim. Yorumları da okudum ve ne kadar farklı açılardan bakmış herkes. Biz bloglara yazılanları okumak için giriyoruz. Mesela ben bazen müzik çalarken okuduğumu anlamam. Vize ve final dönemlerimde de böyleydim. Herkes uyuduktan sonra kalkar ders çalışırdım. Aynı şekilde müzik dinlerden konuyu okumak zorlaşıyor. Bir de senin sevdiğin müziği biz seveceğiz diye bir şey yok ki be kuzum. Bu yüzden bilgisayarımın sesi hep kısık. O kadar can sıkıcıymış yani :)

    YanıtlaSil
  19. Geçenlerde başıma geldi, hangi site bu hangi site ya diye açık tüm sayfaları kapatıp küfür ettim bi güzel :|

    YanıtlaSil
  20. @Şeyma B. Kaptan
    Yorumunuzla sizde bir ihtimal eklemiş oldunuz"herkes müzik eşliğinde okuduğunu anlamayabilir".Bende öğrenmek üzerine bir okuma yapıyorsam sessiz bi ortamda okumayı tercih ederim sizin gibi ama bunu ifade etmekte aklıma gelmemiş.

    @Merve Sanliturk Kiyak
    Bulmanın basit bir yöntemi var aslında. Bilgisayarınızda sesi ayarladığınız sembole benzer bir hoparlör sembolü beliriyor sitenin açık olduğu sekmede. Oradan kapatıyorum ben genelde. Yazık olmuş o kadar sayfaya.

    YanıtlaSil
  21. Aslında ben ilk otomatik açmıştım :)
    Ama bu yazıyı okuduğum an hemen değiştirdim uyarı niteliğindeki yazın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  22. @Seyma Tanis
    Yorumları gördüysen bu konuda sadece ben şikeyetçi değilmişim. Benim gibi bi okurunu ciddiye aldığın için ben teşekkür ederim. Mesela bugün senin bloğun dahil bloglarda gezdim onların müziklerini de dinledim ama her gün aynı müsait ortamı bulamıyor insan.

    YanıtlaSil
  23. müzikli seviyorum ben zira blogu açtığımda müzik olmazsa olmazımdır :)
    onun dışında dışarıda böyle bir durum yaşamadım. belki de ondan böyle rahat konuşuyorum :)

    YanıtlaSil
  24. @maviye iz süren
    Müzikli sevmemek demeyelim de "uygunsuz yakalanmak istemiyorum" diyelim. :) Yoksa kimsenin bloğuna şekil vermek benim haddime değil.

    YanıtlaSil
  25. Ben yazıya yorum atacaktım. Şu bu derken iftar saati geldi yazamadım.

    Neyse mazeretimi bir kenara bırakırsak :) blogumda değil ama başka bir sitede profil sayfama müzik koymuştum. Hatta arkadaşım ''Profiline girerken tavşan gibi kulaklarımı dikmeye başladım'' dedi. Sonradan kaldırdım ama :) Bloguma da koymayı düşünüyordum artık vazgeçtim :D

    Normalde bende başkasının profil veya bloguna girince müziği varsa hemen kapatıyorum. Okuduğumdan bir şey anlamıyorum çünkü :)

    Güzel yazı olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  26. @D.S.K.
    Müzik koyun efendim sadece okuyanın dinleme kararı vermesine müsade edin yeter.:) Blog gezerken yeni müzikler keşfetmekte ayrı bir kazanım oluyor ama müzik dinlemeye her zaman hazırlıklı olamıyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha sahi kapatma tuşu koymayanlar var artık hopörleri kapatıyorum ya da blogu aman yok her şeye özeniyorum müzikte eksik kalıversin :)

      Sil
  27. Bazen aksamlari böyle sessiz ortamda oturuyorum, yorulmusum zaten, evde tik yok, hersey kapali, müzik bile dinlemiyorum, bloglari okuyorum, yorum yaziyorum, bir yere tikliyorum ve BÄÄÄÄM resmen yerimden sicriyorum birden resmen korkuyor insan birde hareketli bir parcaysa haha :D
    Ama bazen begendigim bir sarki oluyor ve sirf onu dinlemek icin bile arka planda blogu acik tutuyorum ;)

    YanıtlaSil
  28. Adsız00:22

    Bundan ben de şikayetçiyim. Müzik olmasın demiyorum. Kişilerin dinlemek isterse tuşa basıp dinleyeceği müzik listesi oluşturabilir. Hoşuna giden dinler hoşuna gitmeyen dinlemez. Benim hoşlanmadığım şey yazı okurken dikkatimi dağıtan müziğin olması. Kapatıyorsun belli bir süre ama benim şevkim kırılıyor cidden okuma isteğimi alıyor birden. Yazıyı okumayıpta çıktığım blog çoktur. :)

    YanıtlaSil
  29. @viva makyaj
    Söylediğiniz gibi insan müsait olunca dinlemek istiyor. Sizin bahsettiğiniz de @Ruhsuz Atmaca'nın da söylediği gibi korkuya güzel bir örnek müsait bi zamanda bu ihtimali de eklemeliyim. :)

    YanıtlaSil
  30. @Anarsi
    Mahalle karıştı benim cevapta gecikti bu arada senin yorumun gelmiş fark edememişim. Söylediklerine bende katılıyorum insanın her hali bir olmuyor. Bırakalım müzik dinlemeye okuyan kişi karar versin değil mi? :)

    YanıtlaSil
  31. Bu durumu anlatacak olsam ben bu kadar net anlatabilirmiydim bilmiyorum. Gerçekten tebrikler öz ve tam da ihtiyaç duyulan bir yazı olmuş :) Sanırım bu postundan sonra daha derin bir nefes alacağız teşekkürler..

    YanıtlaSil
  32. Benim blogumda var müzik, ama başkalarını rahatsız eden cinsten midir bilmiyorum. Zira müzik kutum sayfanın en üstünde, yavaş bir tempo ile çalmaya başlıyor. Yani bam bam bam değil. İstemeyen hemen kapatabilir.
    Ben çoğu zaman kendi dinlemeyi sevdiğim şarkıları yüklüyorum.
    Zaten çok önemli bir blogda sayılmam yani müziğini istemiyorum diyen şiirlerimi okumamakla çok şey kaybetmez :)
    Bende reklamlardan nefret ediyorum ama bazı bloglara girdiğimde çalan bazı şarkılar beni benden alıyor.
    Üstelik sırf müzik dinlemek için bloguma ayrıca gelen insanlar var..
    Ben seviyorum yani..
    Bir de kimseyi makyajlı-takımlı blogumu okurken hayal etmiyorum bunu da belirteyim istedim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  33. @Esen Doğan
    Daha etkili anlatacağınızdan eminim. Yinede o kadar derin nefes almayın derim. Herkese ulaşmayacağı, ulaşsa bile herkesi ikna etmeyeceği düşünüldüğünde çok sınırlı bir değişimden söz etmek mümkün.

    @~♡ηυяѕαℓкιмι™
    Biliyorum dün bloğunuzda baya gezdim yanılmıyorsam ama dün müzik için müsait olduğumdan sorun olmadı başka zaman olsa sizi rahatsız etmeyen müzik beni rahatsız edecekti.

    Önem konusuna gelince de şuan yorum bıraktığınız blogtan kat kat daha önemli blogsunuz buna rağmen illa "benim bloğumda müzik çalacak beğenmeyen gider" derseniz size de kimsenin bişey demeye hakkı yok. Karar sizin.

    Müzik dinlemek için gelenler dinlemek için bir tuşa basarak bloğunuzda paylaştığınız müziklerin tadını çıkarabilir. Bu yazıda yazdıklarım müzik dinlemek isteyene engel değil.

    YanıtlaSil
  34. Bende okuyamam müzik varken yani söz varsa tabi (: Yazmışsın iyiki gerçi kapatıyoruz ama böyle olaylar yaşanıyor arada (:

    YanıtlaSil
  35. @İrem E.
    Umalım ki daha az yaşanır bundan sonra.

    YanıtlaSil
  36. Müzik seçimini pekala yapabiliriz, pek gereksiz ve panikleten bir eklenti.

    YanıtlaSil
  37. hfsldhgldhs cidden korkutuyo insanı o müzikler, bu sebeple bilgisayarın sesini tamamen kapatmadan bloggera girmiyorum çok ciddiyim evet :D

    YanıtlaSil
  38. @Yazdan Kalan
    Okuyanın müzik konusunda kendi seçimini yapabilmesi hakkıdır. Dediğiniz gibi.

    @maya
    Teşekkür ederim.

    @zompirya
    Ya unutursanız? Bu korkuyla mı yaşayalım sayın otomatik açılan müzik koyan bloggerlar?:)

    YanıtlaSil
  39. Söylediklerinize ben de katılıyorum; en azından açma/kapama işlevi eklenerek bu eklenti kullanılmalı.
    Mutlu günler :)

    YanıtlaSil
  40. @Engin Ergin
    Açtığımız zaman kapalı olması dinlemeye engel değil ki. Dediğiniz gibi açma kapama işlevli olarak eklenir isteyen dinleyebilir. Teşekkürler size de mutlu günler. :)

    YanıtlaSil
  41. sana ödül verdim amaaa :)

    YanıtlaSil
  42. @deeptone
    Çok mutlu ettin. :) Geç gördüm ama gerçekten senin "dostluk" ödülünü almak beni mahcup bir mutluluğa sürükledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatırlıyor musun bi ara senin gibi yorum yapcam diyodun. :) sona da uzun zamanlar kayboldun. yazılarını okusum hep ve sendeki sosyal bilinci seviyom yaaa :) öle işte kaybolma yani :)

      Sil
    2. Hatırlamaz mıyım hiç hatta ara ara Sade Ve Derin 'e gelip uzaktan bakıyorum. Senin insanlarla olan etkileşimine, kurduğun bağlara, samimi muhabbetlere falan çok kıskanıyorum. :) Kodların arasına nazar boncuğu mu koydun? Bi türlü nazarım değmiyor. :)

      Asında kaybolmadım yani vakit sıkıntısı çektiğimden biraz öyle görünüyor ama her fırsatta burada olmaya ve seni izlemeye devam edeceğim deeptone :)

      Sil
    3. hah haaaa:)))) zaman anlıyorum ya herkes öyle de işte ben yalnız yaşıyom böle hayat çok kolay yani iş dışında ev işi filan bunun dışında tiyatro sinema tatil filan ama hep yalnız olunca hayat çok kolay ve keyifli yani bence öyle. tatilde yolculukta bile yazıyom işte yazı. hayat güzel :)

      Sil
    4. Tabi bide bu var. Sen bloğunla ne kadar bütünleşmişsin ki yolculukta bile yazabiliyorsun. Ben daha acemiyim o kadar usta değilim. Ben törenlerle falan yazıyorum neredeyse. :)

      Sil
  43. Merhabalar.

    Bir aralar ben de blog sayfama bir fon müziği koymuştum. Sonradan baktım, düşündüm ve blog ziyaretçilerime zoraki müzik dinlettiğime kanaat getirdim ve kaldırdım. Hala blog sayfalarında müzik kullanan blogger arkadaşlarım var, ama hiç birine bu konuda bir açıklama yapmadım. Onların da bir gün bunun farkına vararak kendiliklerinden arka plan müziklerini kaldırmalarını bekliyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  44. Selamlar mim yapıyor musun bilmiyorum ama mimledim seni yaparsan çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  45. @Recep Altun;
    Çok nazik düşünüyorsunuz bazen kendimizi doğru değerlendiremiyoruz. Lütfen benimle ilgili gördüğünüz bütün yanlışları söyleyiniz. Söylemezseniz ben de değiştiremem ve sonsuza kadar böyle gider. :)

    Saygı ve hürmetlerimle.

    @D.S.K.
    Daha önce mim yapmadım. Bloğuna da yazdım bi düşünmeliyim çünkü benim için bambaşka bi şeye başlangıç anlamında bir karar olacak. :) Seni gelişmelerden haberdar ederim.

    YanıtlaSil
  46. ben genelde müziği kapatıp öyle blog okumaya başlıyorum. Yoksa bizim kuzular uyanıyor

    YanıtlaSil
  47. @Nihal Baysal Koçer
    Demi efenim bide o var çocukların uykusu da hassas olur bazen.

    YanıtlaSil
  48. Ay çok teşekkür ederim çok mutlu oldum :D Bak kızları mutlu etmek bu kadar kolay :)

    YanıtlaSil
  49. Ya haklisin aslinda..
    Ama bir de söyle düsünsek? yani blogun içerigi de önemli sanki.. Blog yazari sonuçta birnevi kendi dünyasindan paylasirken kendine has fon müzigi seçip öyle yansitmak istiyor da olamaz mi? bence her iki taraftan da bakabiliriz. Gerçi çözümü var yok degil.. otomatik baslayacagina isteyen play tusuna basabilir...

    YanıtlaSil
  50. Müzik uygulamaları her ne kadar hoş gibi görünse de malesef ziyaretçiye itici gelen şeylerdir. Fakat tüm blog yazarlarını da eleştirmiyorum. Bazen düşünemiyor insan çünkü blog sayfamı ilk açtığım zamanlarda ben de eklemiştim. Sonra kendi sayfamdaki otomatik çalan müzik bile beni sıkmaya başladı ve başkalarını da sıkıyordur diye düşünüp kaldırdım. Gayet te isabetli bir karar olduğunu şimdi tekrar anladım. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  51. Ah nasıl dertliyim bu konudan bir bilseniz. Bir post yapsam sonunu getiremem diye yapmadım hiç çünkü sayısız kere korkutulmamın üzerine sizin kadar kibar olabileceğimi zannetmiyorum (-_-)

    Daha yeni, son 1 saat içinde 2 blogda yerimden zıpladım, 1 bloğu da yazılarını çok beğenmeme rağmen takipten vazgeçtim. İyi müzik-kötü müzik kavramı bile gökkuşağı gibi renklere bürünmüş haldeyken bir de sevdiğim parçayı dahi o anda ve son ses dinlemek istiyor muyum bakalım şunu bir düşün değil mi?

    Blogdaşlarım, arkadaşlar, romalılar!
    Yapmayın şunu rica ediyorum vazgeçin (-_-')

    YanıtlaSil
  52. İlk amatör internet siteler yapıldığında çok uygulanıyordu. Şimdi sadece Radyo sitelerinde denk geliyorum. Şanslıymışım. :)

    YanıtlaSil
  53. @Lethe
    Bana cevap bırakmamışsınız.

    @1 Delinin günlükleri
    Tabi ki insan kendi hatasını göremiyor bazen. Bu tarz yazılar belki bide dışardan bakmasını sağlamak için bir fırsat. Daha çok yazılsa hepimiz için faydalı olur. Farklı gözlerden bakmak.

    @Ponti
    Gayet kibar anlatırmışsınız aslında. Oldukçada neşeli bir yazı olacağı kanısındayım daha fazla dikkat çekerdi. Bi gün kafanız atar yazarsınız belki. Bu arada sizin adınıza üzüldüm bende çok sık yaşıyorum o ani sıçramaları. :)

    @Büyülü Rüzgar
    Aslında site denmesede bende amatör blogcuyum ama yani okuyanımı da düşünürüm en azından ani başlayan müzikler koymam diye düşünüyorum. Evet oldukça şanslısınız. :)

    YanıtlaSil
  54. Adsız20:05

    Ben zaten müziğe toptan karşı biri olarak beni oldukça rahatsız ediyor. Ben güya müzik dinlemiyorum. Ama etrafımdaki herkes müziğini bana dinletiyor. Aynen sigara içmeyen birinin yüzüne sigara dumanını üflemek gibi.

    Genelde bilgisayarımı sesi kısık olarak kullanırım.

    YanıtlaSil
  55. Bloglardaki müzikleri bende sevmiyorum tam bişeyi okumaya odaklanıyorum hemen bir müzik çalıyor tabi böyle olunca da o bloga bir daha hiç uğramıyorum

    YanıtlaSil

Lütfen eleştirinin sınırlarını zorlayın.
Yorumlama biçimi:Anonim'i seçerek isimsiz yorum yapabilirsiz.
Spam içeren yorum yayınlanmaz.Örn;küfür,hakaret,reklam,vb.
Yorum gönderildikten sonra yorum üzerindeki bütün haklar sitenindir.
Yorum gönderen herkes yukardaki yönergeyi onayladığını kabul ve ilan eder.