Sosyal Medya: Tip Tip Fenomenler

Hayırlı sabahlar…
Hayırlı akşamlar…
Durun küfretmeyin böyle devam etmeyeceğim tabi ki de :).Ama sosyal ağlarda çok sık karşılaştığımız modeller bunlar.Benim de sürekli karşıma çıkıyor bunun iki nedeni var:bir blog yeni diye aktif kullanıcıları aramaktayım,iki malum “sevmediğin OT burnunun dibinde bitermiş”.Aslında sevmemek dersem kendime haksızlık ederim:tahammül edemiyorum,hiç anlamıyorum,inanmıyorum bide galiba acayip kıskanıyorum.

Tahammül edemiyorum çünkü:Bunlar yukarda da söylediğim gibi tam anlamıyla “ot”.Ya insanlık için hiçbir faydası,kendisi için hiçbir amacı olmayan bu tipler nasıl olur da bu kadar çok olabilir.Küfürler yağdırıyorum,resimlere paint ile  başka birine ait bir cümle yazıyorlar bide ”paylaşın”diye yorum ondan sonra gün boyu karşında “1adet cümle”.


Anlamıyorum çünkü:Hani bunlar”ot”dedik ya.Peki “paylaşın” der demez yüzlerce kişi paylaşıyor,bunlara ne diyecez?Arkadaş harbi anlamıyorum,bu sanal ortamlarda kütüphaneler dolusu bilgi,binlerce komedyen,edebiyatçı,yazar,çizer var ama yüzbin kişi “1 resme yapıştırılmış 1 cümle”için seferber oluyor;beğeniyor,paylaşıyor,yorum yapıyor,tartışıyor.Ne hayırlı sabahmış be arkadaş!


sosyal medya fonomenleri

İnanmıyorum çünkü:Bu tiplerin hergün paylaşmak zorunda olduğu bazı konular var;Türkiye,İslam,Atatürk,vb.Mümkün mertebe en genel konuları seçiyorlar,asla tartışmaya girmiyor veya çıkan tartışmaları engelliyor veya siliyorlar,”beğendim paylaşın”dışında şahsi bi fikirleri yok bunların.Özetle herkesin takip edebileceği biri olmak yaşam felsefeleri,o yüzden bunların dediği hiçbirşeye inanmıyorum.


Kıskanıyorum çünkü:Yok öyle bişey :),hem yüzbinlerce takipçileri varmış,banane.Bizim kulvarımız farklı bi kere ;) .

Bu arada makarnamı yeyince düşündümde :Yüzbinlerce kişi bu “ot” dediklerimin yoluna baş koymuşsa eğer “ot”olan belki de benim ama hala "sinirli bi ot" :)

9 yorum:

  1. Temel otobanda radyo dinleyerek giderken, birden yayın kesilir... Anonsa kulak kabartır.." .....otobanında seyreden sürücülerin dikkatine, bir araç ters istikamette yol almaktadır , dikkatli olunuz.." Temel, elini sallayarak sinirle söylenir..éne biri, ne biri, bunların hepsi ters....
    Bazen kendi kendime "Temelim ben " diyorum...
    Ama siz "ot" değilsiniz orası kesin..Takipçi sayısına takılmamak lazım..Yüzlerce kişi takip etmiş, 3-5 kişi okuduktan sonra hiç bir anlamı yok..

    YanıtlaSil
  2. Aslında düşününce takılmam için hiçbir neden yok evet.Ama bilirsiniz ki "istatistiklerin cazibesi dayanılmaz":).Şaka bi yana sabahtan beri blogları falan okumaya çalışıyorum onlarcasına hayran oldum,hiçbirinin takipçisi 100 değil ama bu hayırlı sabahlarcı tiplerin hepsi 100bini zorluyor.Çok zoruma gitti.Yoksa şahsım adına bu mecrada "dünkü bebeyim". :)

    YanıtlaSil
  3. İnternet olan her evde mutlaka biri yazar biri müzisyen biri bişey...
    Oturup konuşsan ne siyasette ne sanatta nede hayatın herhangi bir dalında fikirleri olmaz ama onu paylaş bunu paylaş sosyal medyanın fenomenleri olur onlar ve boş beyinleri takip eden yüzlerce boş beyin.beni anlayanlar takip etsin taktir etsin derim ben.Güzel tesbitler yapmışsın.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir anlık kızgınlıkla ağzıma geleni saydırdım diyebilirim :)ama size katılıyorum şu blog işi yüzünden gerçek hayattan biraz uzak kaldım adeta kafam dondu kaldı. :) İnternette yaşamaya başlayınca insanın içi boş bi hal aldığına inanmaya başladım. :)

      Sil
  4. Adsız09:50

    Facebook hesabımı bu yüzden kapatmıştım.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel anlatmışsınız... Hocam bu ot dediğiniz kişilerin yolundan gitmeyenler çemberden çıkmış farklı özel insanlardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde google+'da hesabınız var.Orayı neredeyse tamamen ele geçirmişler :)

      Sil
    2. Benim begendiklerimi diyorsanız google işleri işte hesabı acarken onu bunu begen dediler bizde begendik :)

      Sil
    3. Yok yanlış anladınız,google+'ta yukarıda anlattığım tiplerden çok var,onu diyorum.

      Sil

Lütfen eleştirinin sınırlarını zorlayın.
Yorumlama biçimi:Anonim'i seçerek isimsiz yorum yapabilirsiz.
Spam içeren yorum yayınlanmaz.Örn;küfür,hakaret,reklam,vb.
Yorum gönderildikten sonra yorum üzerindeki bütün haklar sitenindir.
Yorum gönderen herkes yukardaki yönergeyi onayladığını kabul ve ilan eder.