Gezi Direnişi Nedeniyle Kapalıyız

Değerli okuyucu hergün bloga saatlerce bakan ben, direnişin başladığı günden beri bakamadım.Direniş son bulana kadar da blog ile ilgilenmeyeceğim. Bunu burdan ilan ediyorum. Bu çocuklar ilk gün kitap okurken onlara yapılan baskın ve saldırılar vicdanı olan herkesin içini sızlatmıştır. Bu yaşananları anlayan çok fazla kişi yok. Geniş bir zamanda uzun uzun anlatmaya çalışırım belki. Belki de anlatamam.
Şunu bilin bu çocuklar her gün atılan binlerce iftira ve karalama kampanyasına karşın özgürlük savaşı veren zeki çocuklar. Bu çocuklar herşey ile dalga geçebilen insanlar. Siyasiler o yüzden anlayamadı. Devlet daha önce orantısız zekaya karşı koymak zorunda kalmamıştı. 
"Dış güçler" diyorlar ya çok komik duruma düşüyorlar. Benim orada gördüğüm tek dış güç: yabancı yazarların yazdığı kitaplardır. Gerçi teröristten tutunda vatan hainine kadar herşeyi söylediler. Siyasiler ve onların basını bu zeki çocuklardan korktukça saçmalamaya devam edecek. Zeka ve mizahtan korktuklarını daha öncede görmüştük ama hiç bu kadar titrememişlerdi.
Bir kişinin kibri ve siyasi karizması uğruna şimdilik;yüzlece  kişi yaralı, 3 genç adam hayatını kaybetti, yüzlerce tutuklu. Bazıları hala kendi vicdanı yerine liderinin karizmasını önemsiyor ya insanlık adına utanç verici. Siyaset uğruna sözde dindarların ettiği küfürün, saldırının, sataşmanın, vicdansızlığın, iftiranın haddi hesabı yok. İnsan olanla siyasi parti liderine tapan kişilerin farkını açıkca görebildik bu süreçte. 
"Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim" diyen dindarları(!), "Yol ver gelsinler, insanlık görsünler" diye onları bile kucaklamaya çalışan terörist(!), ajan(!), provokatör(!), marjinal(!), çapulcuları gördük.
Bu çocuklar benim gözümde özgürlük savaşçısıdır. Birazdan hazırlanıp özgürlüğü için şarkıyla, türküyle, zeka ürünü pankartlarla direnen o apolitik, örgütsüz, rengarenk guruba tekrar dahil olacağım. Direniş bitene kadar buralarda olamayacağım. #direngezipark 

Diren Gezi Parkı

5 yorum:

  1. Süpersiniz!!! Blogumda sizden de bahsettim yazan kişiler arasında ve resmi kullanabilir miyim?

    YanıtlaSil
  2. Adsız18:23

    Biz orada olamıyoruz ama yüreğimiz, desteğimiz hep sizinle.

    YanıtlaSil
  3. "Karşılıksız ihtiyacın olan herşeyi al" gezi ruhudur. Hiç sorma bile.

    YanıtlaSil
  4. Geriye dönüp okuyunca, hala sinirlerim yapılanlara bozuluyor.

    YanıtlaSil

Lütfen eleştirinin sınırlarını zorlayın.
Yorumlama biçimi:Anonim'i seçerek isimsiz yorum yapabilirsiz.
Spam içeren yorum yayınlanmaz.Örn;küfür,hakaret,reklam,vb.
Yorum gönderildikten sonra yorum üzerindeki bütün haklar sitenindir.
Yorum gönderen herkes yukardaki yönergeyi onayladığını kabul ve ilan eder.