Tanrı Uzaylı Mı?

Ölümden sonra hayat ve buna inanmakla ilgili daha doğru bir değişle dini değerlerimle ilgili son zamanlarda biraz fazla düşünür oldum. Bu düşüncelerimin aslında tam ve nihai bir sonuca varmadığını (varamayacağımı) biliyorum ama komplo teorileri üzerine kurulmuş gençliğim ve çocukluğum bu konuyla ilgili komplo teorileri üretmeye itiyor beni.Sonsuz olduğuna inandığımız bu evrende sadece bizim yaşadığımızı düşünmek bu kadar gezegen ve diğer sistemlerin boşuna olduğu varsayımı bana komik geliyor. Evrende başka insanların ya da uzaylı diye tabir ettiğimiz canlıların olduğunu düşünerek bir komplo teorisi geliştirdim. Eğer bu kadar gezegen sadece biz insanoğlu içinse zaten gereğinden fazla o yüzden başka canlıların hatta insanların diğer sistemlerde ve başka gezegenlerde varlığını kabul etmek gerekir. Diğerlerinin bizden daha gelişmiş ve önde olduklarını bir düşünelim. Işınlanabildiklerini ya da çok uzun yolculukları çok kısa sürede yapabildiklerini. Bu durumda Hz. Muhammed’in yanına gelenin aslında başka bir gezegenden bir varlık olduğu ve bizden daha kesin ve net bir bilim anlayışına sahip oldukları için bizi bir denek olarak kullandıklarını ve üzerimizde deneyler yapıldığını varsayalım.


Tanrı Uzaylı Mı


Sonuçta dinde de bir şekilde bu dünyaya denenmek için gönderildiğimiz gerçeğine inanıyoruz. Buraya gelip biraz afili laflarla biliminde yardımıyla bazı şeyleri öngörmesi çokta olasılık dışı değil. Örneğin ayın ikiye bölünmesi sadece bir ay tutulmasına benzer bir olayın hesaplanması olabilir. Bir gezegenin ayın yarısı kapatacağını hesaplamış ve bu zaman diliminde bunu biz insanoğluna göstererek onlara inanmamızı sağlamış olabilirler. Hatta bu hiç yaşanmamış bizim kendi aramızda ürettiğimiz bir efsane bile olabilir bunlar insanlık tarihinde mitlere bakılınca çokta saçma gelmiyor bana. Başka canlıların bunu yapmış olma olasılığı da aslında çok düşük sayılmaz. Sonuçta kibir ve hırsı olan bir canlı türü olduğunu düşündüğümüzde bizim onlara yetişmemizi engellemek adına bunu pekala yapabilirler. 

tanrı uzaylı mı?

Hatta bu komplo teorisinin gerçek olduğuna inanırsak… Bunu başarmış onların milyarlarca denekleri olarak birbirimizi öldürmekten bilim, sanat ve felsefe alanında başarıları çokça kısıtlamış olduğumuzu göreceğiz  ve bunda sadece din için yaptığımız çok fazla savaşın varlığı da inkar edilemez. Bu şekilde milyonlarca komplo teorisi üretmek insan aklı için çokta zor bir şey değil. Gerçekte neyin ne olduğunu öldükten sonra öğreneceğiz elbette ama bizden öncekiler din adına bu kadar savaş yapacaklarına bilime ve felsefeye yeteri değeri vermiş olsalardı belki de bunu bu gün bilebilecek durumdaydık. İlk ayeti oku olan  dinin mensupları olarak okumaktan çok savaşmaya ve birbirimize zarar vermeye yöneldiğimizi görmek.. Bütün dinlerde ortak emrin ÖLDÜRMEYECEKSİN olduğunu düşündüğümüzde….
    

Son olarak  son günlerde ülkemizde yaşanan gezi olaylarından sonra bu ülkede ki dindar kesimin tutumlarıyla birlikte pireye kızıp yorgan yakıyorum . Onların Müslüman olduğu bu ülkede ateist olarak ama en azından vicdan sahibi olarak yaşamımı devam ettirmeye özgürlüklerim için her kesimin özgürlüğü için terörist dinsiz Ermeni Rum ne ad verirseniz o şekilde yaşamaya devam edeceğim.

HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ!!!


Yazar: A.C.A.P. (Atarlı Chapullerın Acayip Postası)

Böyle bir nick uydurdum çünkü:

Yazar sadece yazıyı yolladı geri kalan düzenlemeleri bana bıraktı. Yazar kısmına yazarın gerçek ismini yazmayı çok isterdim ama satırlıların, sopalıların polislerin yanında insanları yaraladığı hatta öldürdüğü bir ülkede yaşadığım için 'yazarın hayatı' konusunda endişeliyim. 


Hatta yaşadığım ülkede; polislerin gösteri yapan insanların üzerine "Allah Allah!!!" nidalarıyla saldırdığı, kamera önünde göstericiyi silahıyla öldürüp serbest kaldığı, ekmek almak için evden çıkan 14 yaşındaki bir çocuğu gaz bombasıyla başından vuran polisin görevine devam ettiği bir gerçek.

Zira tüm bu yaşananlardan sonra yazıyı anlayamayan veya cevap veremeyecek birilerinin yazarın hayatını hedef alması muhtemel görünüyor.

22 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşın kafası karışmış, ama bu onu rahatsız etmiyorsa no problem

    YanıtlaSil
  3. hımmmm düşünmeyi pek sevdiğim konulardan bu.
    arada yazıyorum ben de bu konularda.
    tabii ki düşünmekle sonuca varılamıyor.
    bu yüzden sanırım düşünmesi keyifli.

    üstteki komplo teorisi yazısı mı sakıncalı olabilir dedin yani.
    ya bence yok bi sakıncası.
    ama tabii ülkemizde neyin ne olacağı belli olmaz.
    sanırım, twitter'da bi tehlike yaratabiliyor.

    eh son kısım haklısın.

    :)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar..
    yazinizin basligini gorunce irkildim bir kere
    suan cok kisa bakabildim
    birsey anlatmama musade edin...
    20 yasinda kizimi kanserden kaybettim..
    kollarimizin arasinda butun ugrasmalarimiza ragmen ucup gitti
    bogazicinde matamatik okuyordu
    olum anini paylasicaktim sizinle ama suanda bogazima biseyler takildi
    belkibaska bir zaman,,,
    onu teslim ettigim yerden o kadar eminimki....
    yanlis anladimsa beni affedin...ama bu baslik beni urkuttuuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Cihan'in Bahcesi,
      Acınızı tazelediğim için gerçekten çok üzüldüm. Acınızı da paylaşıyorum. Sizin evladınız elbette ki cennette. Kızınızın cennet bahçelerinde gezdiğine emin olabilirsiniz.Kızınız hem günahsızdır hemde bildiğim kadarıyla rahatsızlığından dolayı şehit hükmündedir. Ben onun sizin üzüldüğünüzü gördüğünü düşünüyorum. Lütfen üzülmeyin evladınız sizinle beraberdir ve cennette kavuşacağınızı bilin.

      Yazının amacı inançları yok saymak değil. Hani herkesin aklına çocukça şeyler gelir ve "tövbe tövbe" der üstünde durmayız. Yazar biraz bu düşünceleri irdelemek istemiş tahminimce.

      Size acınızı hatırlattığım için lütfen beni affedin ve şuna inanın yazının sahibi ben olsaydım sizi üzdüğü için yazıyı kaldırırdım. Yazı bana ait değil ama eğer sizi rahatsız edecekse yazarla iletişime geçer kaldırmak yönünde ricada bulunurum.

      Tekrar sizden çok özür diliyorum.

      Sil
  5. cok sagolun ,,,hassaslik gosterterdiginiz icin
    selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Tekrar tekrar özür diliyorum.

      Sil
  6. Uzaylı teorisi bana hiç saçma gelmedi, gayet de mümkün olabilir. İsa da belki bir uzaylıydı. Ya da peygamberler dünyanın iyi bir hale gelmesi için kafayı yora yora sonunda paranoyak olup hayaller görüp tüm bunlara kendileri inanmış da olabilir..ben deistim o yüzden peygamberlere pek inanmıyorum..
    Bildiğim bir şey varsa gördüğümdür yani gözümle görüp, somut yaşadığımız şeyler o da şu: Dünyanın bir sistemi var çok acımasız bir sistem, güçlünün güçsüzü yok etmesi ve hayatta kalması, neslini devam ettirmesi..penguenlerin belgeseline bakmak yeterli..aylarca aç kalıyorlar yani bu kadar acımasız bir sistemi merhametli, duyguları olan bir tanrı yaratmış olamaz..
    reklam panosunu kaldırmışsınız yazılarınızı okuyabildim sağolun ama reklam gelirinize engel olmak da istemem başka bir yere kaydırırsınız belki de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yok ya ben blogdan hiçbir gelir elde etmiyorum. Prensip olarak gelir elde etmeyi de düşünmüyorum. Reklamlar dernek, vakıf gibi güzel işlerin reklamları. Yada benim reklamcılarla dalga geçme çabalarım.:)

      Not:Yazarı olmadığım için yazı ile ilgili yorumunuza cevap vermek istemedim.

      Sil
  7. Çok spesifik bir konu çoook...Halit Ertuğrul kitaplarını deneyebilirsin bu anlamda..

    YanıtlaSil
  8. siz çok erich won daniken okumuşsunuz

    YanıtlaSil
  9. Degisik ve ilginc bir blog..cabuk gelip ugradim ve kactim yine gelecegim..

    YanıtlaSil
  10. Benden bir tavsiye,Turan dursunu araştır en azından islamın ne noktaya geldiğini görürsün adam eski müftü ve neyin ne olduğunu bizlerden daha iyi bilen biri,düşünce yapılarımız az çok aynı,ateizme giden yol deizmden geçer,deizmi anlamadı tavsiye ederim zaten sonrası gelecek,saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ateizme giden yolun deizmden geçtiğine inanmıyorum (bi deist olarak) :)

      Sil
  11. Ahahah sorgulamaya hoşgeldin, biliyosun benim yazımı da okudun :) En azından düşünüyo ve sorguluyosun boşver =) Mutlaka kafana bi inanç yatacaktır, fakat oturması zaman alır ;)

    YanıtlaSil
  12. Yazarı her kimse dedikleri yanlış şeyler değil, geçmişte yaşananları birebir görmemiz de mümkün olmadığına göre bir yerde sadece körü körüne inanmayı tercih ediyoruz !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız01:46

      Tanrı veya tanrıların geçmişte bugünde ve yarında olma olasılığı vardır elbet.bugün inanılan tanrı geçmişte olduğu gibi doğaüstü bir varlık olarak çıkıyor karşımıza.dún doğaústúydü bugün de evrenüstü. yarınsa çok daha uzaklardan karşılanacak. Neden acaba¿

      Sil
  13. ilginç,
    tekrardan okumalıyım.

    YanıtlaSil
  14. Adsız23:26

    bence cok cesur bir düşünce zaten din ve bilimi yanındada mantıgı koyup harmanlarsan bu sonuca varıyorsun vandanikenin teorisi diyecekler ama nedense tanrı hep yüksek yerlerede tek kişi ile maatap oluyor ve kendini göstermek yerine ya yüksek bir ışık kümesi yada ateş gibi sekilerede yani gecmişte imkansız bu günün teknolejisinde dogal bir durum ve ne kereametse meleklerde hep insan suretinde yer yüzünde görev yapıyor sonuçta tanrı neden hep tek kişi ile maatap oluyor ve kendini saklama geregi duyuyor askerleri yani melekleri ibrahim peygamberden tutunda meryeme nuha ve bircok peygambere insan seklinde görünüyor yoksa gercekten insanlarmı onlar gelecege yolculuk yapabilme teknojileri var ama gelecegi deyiştirme gücleri yok ki insanı kulanıyorlar hatta insanlarla cinsel ilişkiye cüret edebiliyorlar misalmi CEBRAİL MERYEME İNSAN OLARAK GÖRÜNDÜ MERYEM BANA DOKUNMA BAKİRE OLDUGUNU ANLATIRCASINA İFADE KULANIYOR CEBRAİL ALLAH BÖYLE İSTEDİ DİYOR neticede ortada bir eylem olmasa meryem neden bana dokunma bana erkek eli deymedi diye bir ifade kulansın dedigim gibi m,sal nuh tufanı bazı kavimlerin helakı bunlar sel deprem yanardag patlamaları gibi afetler bu günün teknolejinde bile nereye ne zaman yagmur yagacagını biliyoruz bizden cok daha ileri bir teknolejinin bu afetleri önceden bilmesi kadar dogal bir sey yok ama bu afetleri bu sekilde gösterip inandırıcılık kazanma taktigimi kulanılmış suda bir gercekki tanrının ol dediginde hiç bir sey olmamış bir dünya bile milyarlarca yılda meydana gelmiş zaten su an bilmişlik yapan din tücarları daha birkaç yüz evel dünya yuvarlak diyen döndügünü söyleyen ve gezegenlerden bahseden kişileri dinlerinin yalanları meydana cıkmasın diye yakan yok eden kişler deyilmi BEN BİR YARATCI OLDUGUNA ŞÜPESİZ OLARAK İNANIYORUM AMA NERDEDİR BİZİM BİLDİGİMİZ GİBİMİDİR HAALA VARMIDIR O HUSUSTA GERCEKTEN FİKİR MANTIK YÜRÜTMEM İMKANSIZ neticede galiba bu sırrı hiçbir zaman ögrenecegimide sanmıyom

    YanıtlaSil
  15. Adsız00:23

    Merhabalar
    Bir çırpıda tüm yorumları yazılarınızı baştan aşağıya okudum ve yorumladım, çeşitli kaynaklarda geçen bir kısmı yeterli bir kısmı yetersiz ve anlam ifade etmeyen bilgiler vermişsiniz.bir teorinizin olmasıda çok hoş, Ancak! gerçeğe bir mikron bile yaklaşamamışsınız maalesef,aradığınız şeyi bulmak istiyorsanız,kendinizi ve yaşamı sorguladığınız geceleri bir yana bırakıp, gazete okurken bile gördüğünüz bir kelimenin doğru bilmek istediğiniz şeyleri onaylamasına yaklaşmasına sevinip yada tam tersi farklı anlam ifade etmesine şaşırıp fakat bunu belli bir zaman içinde, doğru bildiğiniz şeylere beyninizde olumlu anlamda uyarlamasını yapmak için çaba sarfetme felsefesinden vazgeçmenizi öneririm. ve fakat size şu tavsiyede bulunmak istiyorum emel ile yaşam asla aynı doğrultuda değildir. ''yaşam bizim size verdiğimiz, sizin ise bize borçlanmadığınız bir haktır... tüm yaratımınız gecenin gündüze ulaştığı an gerçekleşmiştir bu dünyanın doğduğu andır, sizler tüm kefaretinizi o an ödediniz. bundan sonrası bize dönüş yoludur zaman mekan yoktur. sizi biz olmanız için yarattık...'' Kalem yazmasaydı okuyamazdın unutmayınız. karşılaşacağız tekrar. Sigueahamn Kh-kiNefTianalem

    YanıtlaSil
  16. Kur'an-I Kerim ve Hz. Muhammed(sav)e körü körüne inanan, bu hususlarda değişime kapalı biriyim. Ancak, yazıyı beğendim. Sıradışı fikirleri olan insanlara hayranlık duyuyorum. Hele ki bunları yazıya dönebilme konusunda şa yeteneklilerse. Ama yazım kuralları takıntımdan dolayı hatalara kitlendiğimden okuyamadığım kısımlar oldu. Yazıyı kopyala-yapmıştır yapmışsınız sanırım. "De" ve "ki"lerle ilgili hatalar var. Onca mühim mesele arasında buna mı takıldın diyeceksiniz belki ama dediğim gibi, TAKINTI

    YanıtlaSil
  17. Adsız12:16

    Tamam guzel bi dusunce ama.uzaylilarda zaten.bi yaraticin oldugunu soyluyorlar aslinda yokdan var edici olduni kabul ediyorlar

    YanıtlaSil

Lütfen eleştirinin sınırlarını zorlayın.
Yorumlama biçimi:Anonim'i seçerek isimsiz yorum yapabilirsiz.
Spam içeren yorum yayınlanmaz.Örn;küfür,hakaret,reklam,vb.
Yorum gönderildikten sonra yorum üzerindeki bütün haklar sitenindir.
Yorum gönderen herkes yukardaki yönergeyi onayladığını kabul ve ilan eder.