Hepimiz Gerizekalıyız

Efenim inanmayacaksınız ama gerçekten şahit olduğum bir durum üzere ifade etmeliyim ki: üzerine oturulan bazı koltuklar diğer insanların gerizekalı görünmesine neden oluyor. 

Bakın nasıl oluyor;

Biz Ak Parti’ye oy veren seçmenler olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler üç beş kendini bilmezin “Oy pusulasına Esma yazın.” sözüne aldanıp hepimiz Esma yazacaktık ki son anda süper zekalı genel başkanımız bizi uyardı da onun sayesinde pusulaya yazı yazılmayacağını öğrendik.

Biz CHP’ye oy veren seçmenleri bir kenara bırakın CHP Antalya milletvekilleri olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler Antalya’da doğru adayın kim olduğunu, halkın kimi isteyip istemediğini falan nereden bileceğiz efenim? Tabi ki genel merkezde bulunan süper zekalı partililer daha iyi bilir.

“Ouokl..! artık siyasetten mide fesadı geçireceğim” diyenlere gelsin, biz diğer gerizekalılar;

Biz üniversite hocaları olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler hayatımız boyunca okuruz, yazarız, konuşuruz amma Neyi? Ne zaman? Nasıl? Yapacağımızı kat'a kestiremeyiz. O yüzden başımızda bir büyüğümüz olan YÖK hazır bulunurda biz yol yöntem bilmezlere süper zekalı kurumumuz YÖK yön verir. Yoksa maazallah sapıtıveririz. 

Biz sanatçılar yok mu? Biz sanatçılar olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler yıllarca tek kişi bile izlese diye düşünerek Tiyatro, Bale, Opera gibi sanat dallarını yeşertmeye çalıştık. Bunu azda olsa devlet desteğiyle yaptık ama farkına vardık ki devletin tüm parasını sıfırlamışız efenim. O yüzden değerli meclis,  TÜSAK (Türkiye Sanat Kurumu)kurulması  için bi çalışma başlattı da rahatladık. Bundan böyle hangi sanatın devam edeceğine karar verirken iki önemli nokta olacak 1- Kazandığı para(Örneğin: Recep İvedik Balesi, Sabit Kanca Operası) 2- TÜSAK’ta çalışan 11 tane memur(Örneğin: Trt1, Trt2, Trt3, Trt4, Trt5, Trt6, Trt7, Trt8, Trt9,… Trt forever!). Neyse efenim özetle artık sanatla ilgili karar veren 11 süper zekalı memurla “sanatta durmak yok yola devam” diyoruz.


hepimiz gerizekalıyız
Hunisiz Girilmez

“Her cuma bir film sallıyorum, Google’a gir, örneğin Komedi filmleri, Yerli komedi filmleri  bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin. Bu filmler iyi makara.” diye bu konuya da kızıyorsanız, gelelim biz diğer gerizekalılara.

Biz internet kullanıcıları olarak gerizekalıyız. Çünkü bizler kendimize hangi sitenin zararlı olduğunu hiç bilemedik hatta bırakın efenim siteyi, Twitter’da kimi takip edeceğimizi Youtube’de neyi izleyeceğimizi bile kestiremeyiz. Bizler her atılan tweete inanan aciz kullar olarak kendi çocuğumuzu, ailemizi internetin zararlı sitelerinden korumamız gerektiğinden de bihaberiz. Dış güçlerin mihrak mihrak kol gezdiği bu internette bize doğruyu gösterip yanlışlardan men eden süper zekalı TİB yetkilileri olmasa halimiz nicedir.

Biz kadınlar olarak gerizekalıyız. Çünkü biz kadınlar kürtaj karırı vermenin ne demek olduğunu bilmezken, nasıl giyinmemiz gerektiğine karar veremezken, eğitim alamazken, çalışma hayatına giremez velev ki girdik cam tavanlarla üzerimiz örtülürken nasıl olurda üç tane büyük şehirde belediye başkanlığını kazanırız. Efenim bu tabi ki bizlerin elimizin hamuruyla olacak iş değil. Biliyoruz ki bu başarı partilerimizde görev yapan tüm erkeklerin bizlere bir lütfu. Bu yüzden bize bunu bahşeden Ak Parti, CHP ve BDP’li süper zekalı erkeklere teşekkür ederken. Tüm yurtta üç kadının büyük şehir başkanı olmasını haber yapan basın mensuplarına da itidal çağrısında bulunuyoruz. Endişe etmeyin! Süper zekalı erkeklerin yardımıyla elimizden geleni yapacağız.

“Yav he he.” Diyenlere gelelim son gerizekalıya.


hepimiz gerizekalıyız
Biz bu yazıyı yazanlar olarak gerizekalıyız. Çünkü biz yukarıda bulunan her bir harfi sanki o koltuklara yapışmışcasına yazdık. “Biz” diyerek sizden göründük ama hep kendi bildiğimizi okuduk. Dolayısıyla bu yazıdaki her bir satır bize şunu haykırdı: 
Üç cümleyle insanlara akıl verebileceğini sanan süper zekalı yazar. 

Tek bir gerizekalı var oda sensin!

Hep sendin.

30 yorum:

  1. Adsız16:11

    Ne gerizekalıymışım. Yazını çok beğendim. İzninle twitter da paylaşmak isterim. Ya da adınla blogum da paylaşmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzin ne demek efenim dilediğinizi yapabilirsiniz. Ayrıca teşekkür ederim, değer verdiğim blog yazarlarının beğendiğini ifade etmesi beni onure ediyor.

      Sil
    2. Adsız16:19

      Teşekkür ederim. Hem twitterda hem blogta paylaşacağım bu güzel yazıyı daha çok kişinin okuması gerekiyor.

      Sil
    3. Asıl ben teşekkür ederim. Senin nazarında bu yazıyı okuyan tüm insanlar için bir cevap vermiş olayım.

      Bloğun telifle ilgili kısmında yazdığı üzere "Fikir ve Sanat herhangi bir kanun ile "koruma" adı altında sınırlandırılamaz. Bu blogda bulunan içerik okuyucusu tarafından dilediğince kullanılabilir." üzere düşünmekteyim bu yüzden okuyucunun ne yapması gerektiği konusunda izin vermek gibi şeylerden hicap ediyorum.

      Okuyucu isimli, isimsiz, kendi ismiyle yani dilediği gibi paylaşabilir,kopyalayabilir,kullanabilir. Bütün bunlar okuyucu tasarrufundadır.

      Sil
  2. Aynen ne gerizekalıymışım.Kendim hakkında karar veremezken yöneticiler hakkında ve yaptıkları hakkında karar verebileceğime inanmışım :)) Farklı bakış açısı için teşekkür ederim,aydınlatıcı olmuş.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için ben çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Hepimiz gerizekalıyız... Kabul...

    YanıtlaSil
  4. :D Hepimiz geri zekalıyız . Emeğine sağlık okuduk bir şeyler öğrendik. Tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için. :)

      Sil
  5. valla inşallah bu yazın bi kesime hitap eder..
    güzel olmuş

    YanıtlaSil
  6. Baya iyi yazmışsınız ya, farklı bakış açıları iyi olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. "Silkelen kendine gel" diyorsun haklısın! Haklı olmasına da:))) Okuma yazması olan ve buna rağmen, "Ya nasıl silkelenelim?" diyenlere ne cevap verilmeli:)))Ah ahhh...Hangi %50 üzerine alınmalı????:))) Sağol Güzel yazı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok efendim kimse üzerine alınmasın yazının sonunda dediğim gibi bir tek yazar üstüne alsın.

      Ayrıca ben politikacılara katılmıyorum. Ya hu deney malzemesimiyiz biz? %50 birinci tüpe %50 ikinci tüpe. :)
      Tamam biraz gerildik toplum olarak ama oturup konuşunca çok ortak nokta buluruz sonra bi bakmışsınız %100 oluvermişiz. :)

      Sil
  8. Merhabalar.

    Bu yazınız bana Aziz Nesin'in İzmir Torba'da bir şenlikte "Nasrettin Hoca’nın torunları olarak zeki insanlarız değil mi?” diye sorulan soruya ‘Yüzde 60’ı aptaldır’ demesini hatırlattı.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Yanlış anlaşılmak istemem ama benim ne haddime efenim bir grup insanın bilmem kaçı şöyledir böyledir demek. Gerçi siz hatırladığınızı ifade etmişsiniz ama öyle anlayan biri olduysa diye bu vesileyle peşinen cevaplamak istedim.
      Selam ve saygıyla.

      Sil
  9. Kabullenmeyiz dışta ama biliriz içten içe gerizekalıyız...
    Kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. :) aylar sonra döndün yani :) hoşgeldin yaaa :)

    YanıtlaSil
  11. ay gerçekten Gerizekalıymışız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece yazarı kast ettim efenim. :)

      Sil
  12. Pff harbiden katılmamak elde değil.düşünen ve yazdıran zihnine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok beğendim yazınızı. Blogu takibe alıyorum. Bu zamana kadar neden farketmedim bu blogu anlayamadım. Gerizekalılığımdan sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah efenim yazıda bahsettiği üzere kast edilen tek kişi bu metni yazandır. Yorumunuzu onaylarken bu yüzden tereddüt ettim acaba hani söylediğinize katılıyorum anlamı çıkar mı? diye ama katılmadığımı tekrar ifade edeyim bu yazıda kast edilen sadece yazardır. :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. Kesinlikle öyleyiz. Yazı çok güzel olmuş. Ben de bu güne kadar nasıl blogunuzu keşfetmediğimi merak ettim. Ama artık takipçinizim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Bazen aradığımız bloglara kolay ulaşamıyoruz.

      Sil
  15. İzninle ben de bu güzel yazının linkini blogumda paylaşmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İzin konusunu daha önce @Anarsi ye de ifade etmeye çalıştım. İzin vermek gibi şeylerden hicap ediyorum.
      Okuyucu isimli, isimsiz, kendi ismiyle yani dilediği gibi paylaşabilir,kopyalayabilir,kullanabilir. Bütün bunlar okuyucu tasarrufundadır.
      Lütfen link vererek veya vermeyerek dilediğiniz gibi davranın.

      Ayrıca da değerli bir blog yazarı olarak beğendiğinizi ifade ederek hatta paylaşmak istediğinizi söylerek beni fazlasıyla mutlu ettiniz zaten. Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Asıl ben kibarlığın için de ayrıca teşekkür ederim. Blogumu takibe almış olmasan kim bilir ne zaman görürdüm blogunu.
      İyi çalışmalar.

      Sil
  16. Adsız14:56

    bir ben mi akıllı kaldım şimdi demekten kendimi alıkoyamadım :)

    YanıtlaSil

Lütfen eleştirinin sınırlarını zorlayın.
Yorumlama biçimi:Anonim'i seçerek isimsiz yorum yapabilirsiz.
Spam içeren yorum yayınlanmaz.Örn;küfür,hakaret,reklam,vb.
Yorum gönderildikten sonra yorum üzerindeki bütün haklar sitenindir.
Yorum gönderen herkes yukardaki yönergeyi onayladığını kabul ve ilan eder.