Görüldü Ki Yokluğumda Hiçsiniz! Narkissos Aşkına

tanrı tablosu blog

Sayın okuyan bu yazı elbette senin yoksunluğuna bir son vermeye yetmeyecek biliyorum amacım bu da değil. Yalnız olmadığını anlatmayı, bir nevi destek grubu işlevi görmeyi ve bu insanlığın ortak sorunuyla birlikte mücadele etmenizi amaçlamaktayım.

Biliyorsunuz ki kısa bir süreliğine yazmadım ve bir kez daha sizler için ne kadar önemli olduğumun pekiştiğine şahit oldum. Bu süre zarfında sizlerin düştüğü acziyeti üzüntüyle izledim. Bir kez daha görüldü ki yokluğum bir kişinin yokluğuyla eşdeğer tutulamaz. Bir kez daha gördünüz ki ben her konuda konuşmasam, karar vermesem, emir vermesem, dik durmasam sizler nefes bile alamazsınız. 

Bu mesele sadece siz zavallı halkın saflığına bağlanamaz aynı zamanda iç ve dış düşmanların sinsi çalışmaları da gösteriyor ki ben olmasam bunlarla kimse mücadele edemez. Hele siz kullar her söylenene inanır, dostu düşmanı ayırt edemezsiniz. Dört tarafı düşmanlarla, istihbarat servisleriyle çevrili şu blog dünyasında sizden 400 takipçi istemişim az mı? 

Ben olmasam sosyal medya hep düşman eline kalacak. Darbeci hesaplar, paralel blog açan webmasterlar (webhocaları),  istihbarat servislerinin sosyal medya tuzakları… Sadece bunlar da değil. Sizlerin şu söyleyeceklerimi iyi belleyip, her ortamda papağan gibi tekrar etmesi ve mutlaka uygun şekilde duruma uyarlaması gerekmektedir;

1- Benim söylediklerime katılmayan herkesin Mason olma ihtimali yüksektir, isterse 1000 yıllık dindar olsun, görev ona 1020 yıl önce verilmiştir.

2- Beni eleştiren her gazetecinin terörist bir vatan haini olma ihtimali yüksektir, isterse 1000 yıllık gazetede çalışsın, dönemin Bizans başkanı II. Basileios’un adamıdır bunlar.

3- Bu karikatüristlere hiç laf etmeye gerek yok. Karikatürde neymiş, bunların işleri küfür etmek, hakaret etmek. Benim köylü Memed amcamı Hatçe teyzemi güldürebiliyor musunuz? Onların yüzünü face hesabı açmalarına yardım ederek ben güldürdüm ben!

Neyse emrimin kulları, reislerinin tebaaları, sözümün papağanları umarım dediğimi anladınız. Ağanın yazısının üstüne yorum geldi mi var gücünüzle hücum! Bu arada beni blog başkanı yapmayı unutmayın. Başkanlık önemli, başkanlık şart, başkanlık illa ki yoksa bu blog dünyasında yazı yazmak mümkün değil. Sevgilerimle. Kib. By.  İlkİnsan

Little Fabien isimli "korkunçlu bez bebeklerine hayran" blog yazarının yorumuyla eklenen konulu türkü için tıklayınız.  

Sakın onun bloğuna uzun süre bakmayın. Ben uyarayım. Korkunçlu blog.  Laf aramızda bence illuminati falan da var. İbret almak isteyenler Little Fabien'in bloğa gitmek için tıklayınız.

Samimi Not: O değil konu nerden nereye geldi. Topu topu “Beni özlediniz mi?” cümlesiyle özetlenecek üç satır yazıp, bir selam verecektim. Yukarıdakileri yazdığımı görünce endişelenip dostumuz wikipedia’ya sordum meğer Türk siyaseti insanı “narsis” yapıyormuş. Siyasetçi nutuklarından uzak durun a dostlar. Hele benim gibi çabuk etkileniyorsanız aman diyeyim yaklaşmayın. 

İşte wiki’nin dedikleri: 

Narsisistik kişilik bozukluğu olan kişiler, başkalarının düşünce ya da isteklerine gereken ilgiyi gösteremeyen kişilerdir. Plan ve hedeflerine ulaşamadıklarında, gereken ilgiyi göremediklerinde aynı Narkissos gibi erirler, çökerler. Başkalarının hakkına saygı göstermeden ve gerçeklerle bağdaşmasa bile daima kendilerini haklı göstererek ve o hedefi, gerekli emeği vermeden bile haketmiş sayarak en önde, en gözde ve tek olmak isterler. Kendilerini başkalarının yerine koyamaz ve başkalarini anlayamazlar. Sanki her şey sadece kendileri için vardır ve ne olursa olsun her şeyin kendi amaçlarına hizmet etmesi gerekir. Başkalarının fikir ve hareketleri kendi amaçlarına hizmet ediyorsa vardır, aksi halde bu fikir ve hareketler tahammül edilemez düşüncelerdir. 

En büyük korkuları güçlerini kaybetmeleri, ölüm, etraflarındaki herkesin kendilerine düşman olmasıydı. Güçlerinin ve şehvetlerinin bir sınırı yokmuş gibi davranmaya çalışırlar, sayısız insan öldürüp, sayısız şatolar kurarlardı. Varlıklarının kendilerinin de çözemediği sorununu insan değilmiş gibi çözmeye çalışsalar da aslında durumları düpedüz deliliktir. Dış dünya 'ben' olmadığı için, narsisist kişi dış dünyayı anlayamaz/algılayamaz ve bu durum kişide korku yaratır. Diktatör gitgide daha yıkıcı, daha yalnız ve korkak olur.
wiki/Narsisizm



19 yorum:

  1. Özlemişim ben şahsen:))

    YanıtlaSil
  2. @Zeynep Yılmaz,
    Anladınız tabi ilgi düşkünü bir zavallı olduğumu acıdınız haliyle. :) Yoksa özlenecek bir marifetim olmadı. Teşekkürler hala buralara vakit ayırdığınız için. :)

    YanıtlaSil
  3. Bir ülkeye, ......... dolusu narsist yeter de artar bile. ( noktalı alan ülkemizde çokça görülen ve gereksiz fazlalığı, işlevsizliği ile isim yapmış her türlü kalabalık ile doldurulabilir.) örneğin: parlemento... Hatta ; kişilik bölünmesi nedeniyle, birkaç kimliği birarda götürme çabası içinde olan bazı zavallıları da, örnek gruplar içinde telaffuz edebiliriz. Bu arada yazılarınızı takip edenlerden biri olarak, "gözlerim aramadı" dersem külliyen yalan olur.;) güzel ve keyifli bir hiciv. Kaleminize ya da klavyenize.... İşte her neyse;)))) sağlık. Tekrar "hoşgeldiniz"

    YanıtlaSil
  4. Asrın vebası narsisizm illeti:) Hangimiz de yok az ucundan narsistlik:))) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. @nilgün ilgün
    Bizdeki parlemento yada siyasi sistem başlı başına bir yazı dizisiyle bile eleştirilse yinede eksikler tam anlatılmış olmaz herhalde.

    Bana gelince ben bir yere gidemem efenim. Ben blog yazılarına gelen yorumların bağımlısıyım. Gerçekten söylüyorum. :) Hayat bazı dönemler buradan uzak kalmamı sağlıyor ama eninde sonunda buralarda buluyorum kendimi ilk fırsatta. Kader olarak galiba. :) Yinede hoşbulduk ve yorumunuzla onurlandırdığınız için teşekkürler.

    @Persephone
    Dediğiniz gibiymiş efenim hepimiz narsist doğuyormuşuz bende bu yazı sayesinde öğrendim. Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Dervişin fikri neyse...sizde de narsist bir durumlar mı var acaba..."Beni özlediniz mi?" diye sormalar falan. Şaka bir yana herkes kendini, kendi aklını beğenir ama bu Narsisistik durum bir rahatsızlık. Geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  7. @RABİA SERTELİ,
    Tabi var efenim zaten onu ifade etmeye çalıştım. Sayın Zeynep Yılmaz'a da cevaben söyledim: ilgi düşkünüyüm galiba ben. Teşekkür ederim. Umarım geçer. Geçmese de zevkli bir hastalık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgi düşkünü olmakla narsisizm biraz farklı, kendinize haksızlık etmeyin:) paylaşımcı bir insanın narsist olması da biraz zor :)

      Sil
  8. @arkeo rehber,
    Madem ısrar edildi itiraf ediyorum seviyorum kendimi. :) Belki de aşığım kendime. Ünlü Doğulu, düşünür Kenan'ın dediği gibi "Kendimi öpesim var."

    YanıtlaSil
  9. şöyle de bişey vardı:)
    https://www.youtube.com/watch?v=krJGpF0_TrQ

    YanıtlaSil
  10. Allah cezanı vermesin senin deyip gidiyorum bak :-P :-D

    YanıtlaSil
  11. Ben 250 takipçi istemiştim ama ııhh..

    YanıtlaSil
  12. @Little Fabien
    Çok iyi ya hemen yazıya ekleyeyim. Umarım telif falan diye kaldırılmaz yada en iyisi "arama" olarak ekleyeyim artık istenilen yerden dinlenir. Teşekkürler katkınız için. :)

    @birgaripSeyma
    Giden ziyaretçi bu blogda sevilmez diyorlar. Hiç gitmesin sabah akşam blog açık beklesin, uyumasın bile diyorlar. Bence haklılık payları var bi düşün derim. :)

    @Dilekçe
    Şöyle yapalım ben 250 takipçimi beni bırakıp seni takip etmeleri konusunda ikna edeyim. Böylece toplamda 400'ü bile geçer rakam.

    Sende her yazıma gerçekten alakalı, eleştirel, öğretici yorumlar atacak(şimdiye kadar yayınlanan yorumlara bakılabilir) 50 takipçini ikna et. :) Bence iyi anlaşma.

    Böylece her yazıdan sonra öğrendiklerime 50 daha eklerim. Oh. :) Sende soğuk rakamlarla baş başa kal. :)

    YanıtlaSil
  13. Nihhaaaaaahhaa (hunharca güldüm) ;)) cevap yazdım, bak bir ara İlluminatici bloğuma :)))

    YanıtlaSil
  14. Şimdi ben bunu cümle içinde kullanayım hemeen: Ben narsist gördüm. Bak nasıl da anlamışım kelimeyi. Hemi de cümlem de kesinlikle doğrudur. Netekim etrafımda bu türlerden üçbej adet bulunmaktadır.
    Yazı keyifli olmuş, gerisini bilmem... ;)

    YanıtlaSil
  15. Ya hiç takma bence. Uzaklaşınca bir,iki kişi haricinde unutuluruz. Blog dünyasının kuralı böyle. hem şöyle düşün: Tüm millet ya neredesin diye sorup etse o zaman gidemeyiz arada yalnız kalmaya da ihtiyacımız var. Bu arada hoşgeldin

    Bu narsistten burama geldi, tv de görürgörmez kanal değiştiriyorum şimdi de elinde Kuran'la çıkmış meydanlara. Ayyyy bayılacammmmm:))

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar.

    İzleyici sayınıza baktım. 393 kişi olmuş. 400'e varmaya da pek bir şey kalmamış. Eklentinizdeki izleyiciler arasında kendimi aradım buldum 350'nci kişilere falan denk geliyorum galiba. İnsanlığın ortak sorunlarıyla mücadele etmek hepimizin görevidir. Bu mücadeleden kimsenin kaçmaması lazım.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  17. Epeydir ben de yazmaya ara vermiştim, sonra tekrar döndüm. (fazla olmadı döneli). Şöyle eski blogdaşlar ne yapıyor diye bakayım dedim, çok keyifle okudum yazını, kalemine sağlık. Narsizm çok kötü bir hastalık, bilmediğim diktatörler mi narsist oluyor, narsistler mi diktatör oluyor tavuk - yumurta gibi, ama galiba güç ele geçince en narsist olmam diyen bile oluyor..
    yazmaya devam et bence ...bırakma

    YanıtlaSil
  18. :))) Aslında bu narsist kişilik biraz Horney'in Nevrozlu kişi tanımına da uyuyyor. Nevrozlu hasta herkesin ilgisni, hayaranlığını, saygısını ister. İstediğini alamayaınca saldırganlaşabilir...Ço k hoş bir yazı, tşk:) Benim ilgili yazımı şu linkten okuyabilirsiniz http://www.oncebanasor.com

    YanıtlaSil

Lütfen eleştirinin sınırlarını zorlayın.
Yorumlama biçimi:Anonim'i seçerek isimsiz yorum yapabilirsiz.
Spam içeren yorum yayınlanmaz.Örn;küfür,hakaret,reklam,vb.
Yorum gönderildikten sonra yorum üzerindeki bütün haklar sitenindir.
Yorum gönderen herkes yukardaki yönergeyi onayladığını kabul ve ilan eder.