Hatay'daki Patlamayı Kim Yaptı?


11.05.2013 Reyhanlı/Hatay 
Siyasiler kınayacak.Biz unutacağız.
Yaşayanlar,ömür boyu bu acıyı taşıyacak.
'Politika' denen bataklıktan sıçrayan çamur, insan öldürmeye devam edecek.

Bu gün yine bir patlama haberi insanları;acıya,nefrete,kine,üzüntüye yani basitçe insani duygulara sürükledi.Hiç tanımadığı insanların yaşadığı acıyı kalplerinde hissettiler.Anlamadan kendince olayın faillerine küfürler ettiler.Hatta bazıları savaşmak istedi cesurca.Kimisi sustu ve sadece göz yaşı döktü.Nedensiz yere saldırgan oldu birileri diğerleri hiç olmadığı kadar sağduyulu.İnsanların bu gün yaşadığı herşeyin ortak noktası insana ait duygulardı ve en saldırganı bile aslında insancaydı.

Patlama haberini duyan politikacılar ilk neyi düşündü sizce?
Genel başkana ne rapor vereceğiz? , Hükümetin dış politikasını eleştirelim? , Basın açıklamamız nasıl olsun? , Parti adına kim konuşsun? , Hükümet olarak ne söyleyelim? , İlk önce Hatay’a hangimiz gidecek? , Bu yaptıklarımız oyları nasıl etkiler? gibi sorular akıllarına gelmemiştir.Sonuçta onlarda hepimiz gibi insan ve bizlerin arasından birileri.

Bence olay tam olarak burada çözülüyor.Demek istediğim bu insanlar artık bizden birileri olmuyor siyasetçi oluyor ve ona göre yaşıyorlar.Bu kişilere sürekli “politikacı” diyerek onlara insanlığını unutturuyoruz ve artık onlar bizden birileri değil.Basit duygulara değil politik manevralara ilgi duyuyorlar.

Olayın failini biz yaratıyoruz.İnsan olan birisi politikacıya dönüştükten sonra yaptığı her şey “politika gereği” veya “ konjonktür gereği” oluveriyor.Sonra da bu adamlardan insan için bir şeyler yapmasını bekliyoruz.

Uzatmadan şüpelilerden bahsedelim ve faili tespit edelim.Olayın ardından gelen ilk açıklamalardan iki şüpeli ortaya çıkıyor; 
1-Suriye yönetimi( Beşşar Esed)
2-Pkknın çekilme sürecini engellemek isteyenler(örgüt içinden veya dışardan)
Biraz komplo teorisi üretelim üç de biz ekleyelim; 
3-Suriye’de ki mualifler(Türkiye’nin daha çok desteğini almak için)
4-Türkiye’de ki sığınmacılar(yerli halkla çıkan gerginlikten dolayı)
5-Abd ve arkasında da İsrail(her komploda olması yasal zorunluluk)

hataydaki patlamayı kim yaptı

Şimdi faili bulmak için “dahi” olmaya gerek yok hepsinin ortak noktası tek bir yerde kesişiyor:politika.Hepsi politikadan doğmuş veya oradan beslenen farklı çevreler.Bunlardan hangisi yapmış olursa olsun fail siyasettir.İnsani olmaktan uzak olan siyaset,elbette böyle neticeler verecek ve bizi ‘konjonktür gereği’ katletmeye devam edecektir.

Ben sana sesleniyorum patlamadan dolayı kulakları hala çınlayan çocuk!

Belki babanı,anneni,kardeşini kaybettin.Belki “bi susun!” diye tüm dünyaya küfrediyorsun.Belki de ilk sigaranı şimdi içiyorsun.Sırtını yasladığın ağaç bile senin omuzuna çıkmaya çalışıyor şuanda biliyorum ama senin acı çekecek çok zamanın olacak;siyasiler kınama işlerini bitirmeden önce, bizler diziler için üzülmeye başlayacağız.Ömrün boyunca bu acıyı yalnız yaşayacak, o ağacı tek başına taşıyacaksın.Benim utanmadan, senden isteyeceğim bir şey daha var:Sen tüm acılarına rağmen insanlığını unutma olur mu?Sana hayatın boyunca eklenen sıfatlara aldırmadan insan olmaya devam et.Böyle bir şey mümkün mü?bilmiyorum ama bunu başarabilecek tek kişi sensin:Dünyayı biz aptallara bırakma.

3 yorum:

  1. Adsız01:08

    çok kötü bir yazı tamamen hor görme üzerine kurulmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız01:24

      Aynı AKP mantığı gerçeklerle yüzleşemeyen, korkak, yaptığı eleştirinin bile içeriğini açıklayamayan, salt çamur atmak mantığına sahip sayın Adsız senin zihniyetinin hükümeti sıfır sorun diye geldi sorunsuz komşumuz kalmadı suriye,ırak,iran,rusya hepsiyle kötüyüz suriyede öso destekleriz, ırak'a karşı barzaniyi destekelriz iran'a karşı kürecik'e radar kurdurduk türk dişişleri tarihinde böyle başarısızlık olmadı ülkeye 350 bin resmi rakamlarla suriyeli doldu ne yaptıkları belli degil 900 km sınır yol geçen hanı

      Sil
    2. Bu yazıda hor görme nerede söyler misiniz?

      Sil

Lütfen eleştirinin sınırlarını zorlayın.
Yorumlama biçimi:Anonim'i seçerek isimsiz yorum yapabilirsiz.
Spam içeren yorum yayınlanmaz.Örn;küfür,hakaret,reklam,vb.
Yorum gönderildikten sonra yorum üzerindeki bütün haklar sitenindir.
Yorum gönderen herkes yukardaki yönergeyi onayladığını kabul ve ilan eder.