Senin Çocuğunu Öldüreceğim



Hayır, yanlış duymadın.
Evet, senin çocuğunu öldüreceğim.
Nasıl öldürdüğümü bile anlamayacaksın.
Çocuğunun ölümünü sana sormayacağım çünkü.
Bi yer var: Ankara. 
Hah işte çocuğunu öldürmeme orada onay verecekler.
Senin ağlamana bile müsaade etmeyecek takım elbiseliler veya üniformalılar.
“Kahraman!” diyecekler öldükten sonra.
“Ülkesi için savaştı.”, “Vatanı uğruna öldü.” ,”O artık ölümsüz.”
İşte sen ağlarken çok feryat etme diye; beyzadeler açıklamalar yapacak.
Sen onu bir daha öpemeyeceksin.
Çaresiz olmadığını mı düşündün? 
“Ortalığı ayağa kaldırırım!” diye geçirdin içinden.
Kaç kişi artık çocuğunu koklayamıyor? Düşün. 
Çaresizsin.
Çocuğunu öldüreceğim.
savaşın acıları

Sen televizyonlardan ışıklı şovlar izlerken yapacağım bunu.
Her gün televizyona koşacak savaş haberlerini açacaksın dua ederek.
“Allah’ım” diyeceksin. Hiç olmadığın kadar içten. “Allah’ım sen onu koru.”
Sonra haberler de bir iki ışık gösterip birazda patlama sesi dinletecekler.
Onlar da konuşacak çocuğun hakkında “Destan yazdı.” diyecekler. 
Ağızlarını gere gere.
Çocuğunu öldüreceğim.
Ne kadar sürer bilmem ama senin ayağına gelecekler.
Omuzları yıldızlı birileri işte.
“Kahramanca savaştı.” Diyecekler. 
Sahte bir hüzünle.
Sanki, geceleri uyanıp gazını onlar almış gibi davranacaklar.
Etrafı korumalı kişiler gelecek evine. Çokça.
Hatta tören falan yapacaklar: kameraların da çekmesi için.
Kameralar çekecek.
Kararı onlar vermemiş gibi davranacaklar.
Sen ağlayarak onların gösterisini bozma diye bir iğne yapacaklar.
Kasların gevşeyecek, zihnin bulanacak ama için için ağlamaya devam edeceksin.
Çocuğunu öldüreceğim.
Şanslıysan öldükten sonra birkaç kez daha hatırlayacaklar.
Belki birkaç saniye ismi geçecek televizyonlarda.
İlerde seni iftara falan çağırırlar belki.
Sanki kararı onlar vermemiş gibi.
Sanki öleceğini bilmiyorlarmış ya.
Unutulacak.
“Kahraman!” diyecekler.
Unutulacak.
asker cenazesi

Bir tek sen ağlayacaksın;
gerçekten,
içten,
durmadan,
ölene kadar,
her saniye ağlayacaksın.
Çocuğunu öldüreceğim.
Nedenini mi merak ettin?
Bilmem belki;
Haritada birkaç değişiklik yapmak.
Sadece petrol fiyatları bile olabilir.
Yada yöneticilerinizi beğenmemişimdir.
Sen hep düşüneceksin.
“Evladım” diyerek,  öpeceksin fotoğrafları.
Soğuk.
Fotoğraflar hep donuktur.
Göz yaşlarını dökeceksin onlara.
Kapı çalacak.
Herkesi o sanacaksın. Evladım geldi.
Gelmeyecek.
Bütün bu olanlar ne benim nede seni yönetenlerin hiç umurunda olmayacak.
Çünkü:
SENİN ÇOCUĞUNU ÖLDÜRECEĞİZ!
Senin.
Senin.
Seni
ÖLDÜRECEĞİZ.


Not: Son zamanlar da Batı dan gelen savaş borusunun sesine, hemen Türkiye’den birileri mest oldu. Tabi ki bu sese hemen karşılık verdiler. “Kavga mı var abi?” diyen ergen hevesiyle açıklamalar geldi. “Biz de gireriz. Hemen tezkere çıkaralım. Koşalım yetişelim.“ tonuyla konuya yaklaşan, yöneticileri dinleyince yine bize endişelenmek düştü. Kapıya savaşı dayadılar anlayacağınız.
Endişelerimizi böyle dile getirdik. 

Sürç-i Lisan Ettiysek Affola.

Not2: Kimse Esed ailesi gibi babadan oğula zalim bir diktatör yapıyı desteklediğimi düşünmesin. Fikri bile ürkütücü.

Önemli not: Kimsenin çocuğunu öldürmeyeceğim.(Bu not sadece başlığı okumaya vakti olan arkadaşlar için.)

25 yorum:

  1. Ya sen ne yaptin böyle:) okudukca agladim bu kadar mi hüzünlü yazar insan pes dedirttin bana eline saglik süper olmus insallah bir daha gercek olmaz ölen sehitler icin Allah annelere sabir versin sevgiler♥

    YanıtlaSil
  2. İrkildim! Ancak; seyrettiğim kareleri hatırlayınca...Çok doğru tesbitler. Yazarken ellerim titriyor. Umarım yaşamayız.:(

    YanıtlaSil
  3. Adsız12:00

    :( çok güzel ifade etmişsin yaşananları. Savaş kapımızda. Yalnız şunu gözlemliyorum Türkiye'nin komşu ülkelerine düşman olduğu hiç bir dönem görülmemişti tarihimizde onu da gördük. Şimdi yapayalnız bir Türkiye!sıra bizim ülkemizde :(

    YanıtlaSil
  4. Adsız13:30

    Ben şahsen Türkiyenin savaşa girmesine karşıyım..savaşı başlatanlar bir kere.islamcılar...ortadoğuyu karıştıranlar,kan gölüne çevirenler gene onlar..o zaman onların çocukları gitsin savaşşsın.. madem o kadar meraklılar..siyasetçiler kendi çocuklarını göndersin o zaman..kimse benim askerime,çocuğuma dokunmasın..biz savaşacaz onlar kahraman olacaklar..cuukkaları onlar götürecekler..onlar zengin olacak,köşeyi dönecek,bizler gene süreneceğiz...çocuklar içinmiş falan filan ağlamalar,hepsi hikaye..Allah elbette bunları görüyordur..

    YanıtlaSil
  5. @gügüyle hersey, Niyetim kimseyi ağlatmak değildi. Aksine artık ağlamasın kimse diye yazdım. Anlaşılan başaramadım. Allah evladını kaybeden tüm anne ve babalara sabır versin.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. @Anarsi, Dediğin gibi ne yazık ki savaş yaklaşıyor. Ama diğer söylediğine katılmıyorum. Türkiye her dönem komşularıyla problem yaşadı. Soğuk savaş döneminde Rusya, Baba Esed döneminde Suriye, Kıbrıs çıkarması Yunanistan, Kayalık krizi Yunanistan bu saydıklarım sırasında da "savaş" söylemleri yüksek tonlarda dile getiriliyordu.

    Türkiye devletler düzeyini bir kenara bırakırsak Ermeni, Rum(Yunan), İbrani(Yahudi) gibi etnik gurupları daimi düşman olarak görmüştür. Türlü vesilelerle Türkiye de yaşayan bu guruplara saldırması için halk teşvik edilmiştir.

    Bence bizi yönetenler sürekli düşmanlar ortaya atıp bizim hak, adalet, özgürlük kavramlarını irdeleyip, daha fazlasını istemememiz için sürekli düşman gösteriyorlar.

    YanıtlaSil
  7. @Bilge Dünyamız, "İslamcılar" ve "Onların çocukları savaşsın" cümlelerin hariç söylediğin her şey o kadar doğru ki. Zira Suriye de gerilim hep vardı Sünniler ve Kürtler insan yerine konulmazdı Arap baharı halkı patlattı, sonrada İslamcı siyasi oluşum tüm isyanı ele geçirdi. İkinci cümleniz için de "kimsenin çocuğu savaşmasın" demek daha doğru. Birilerinin çıkarları için niye 20'li yaşlarda çocuklar ölsün?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız08:03

      Evet haklısınız..siz iyi niyetle yaklaşıyorsunuz..bende sizinle aynı düşüncedeyim..ama işte o islamcı dediğimiz zihniyet bizim böyle saf düşüncelerimizi kendi çıkarları için kullanarak,başkalarının çocuklarını böyle tehlikeye atıyorlar..benim söylemek istediğim şey,madem o kadar çok savaş istiyorlar,o zaman kendileri ve çocukları gitsin..savaşmak istemeyen başkalarının çocuklarına dokunmasınlar..onlar kendi çocuklarını savaşa göndermezken ben niye kendi çocuğumu onların pisliklerini temizlemek için savaşa gönerip ölmesine razı olayım..onların gittiği bu yolun yanlış olduğunu başka nasıl açıklayacağız bunlara..kuru laflarla olmuyor böyle..onların çocukları savaşmasın,zengin olsunlar,benim ve diğerl insanların çocukları onlar için savaşsın..yok öyle yağma..ben sizin ne dmeek istediğinizi anladım..üzerinize alınmayın..bende istemiyorum kimse kitmesin..ama bir yerde de bu savaş borazanlarına derslerini vermek gerekiyor..

      Sil
  8. başlığı okuyunca algılayamadım ilk okuyuncada hem irkildim hem içim acıdı.
    endişeniz endişemiz ki endişe ötesi korkumuz oldu hatta.Rabbim sonumuzu hayır eylesin.

    YanıtlaSil
  9. Evet aynen böyle yapıyorlar.
    Politikacılar, silah tüccarı, petrolcüler birleşip aynen böyle yapıyorlar.
    Vatan, demokrasi vs hepsi palavra, o önemli, kutsal kavramların arkasına gizleniyorlar. Bütün mesele kimisi için iktidarda kalmak, kimisi için de cebini doldurmak. Bu kadar sığ aslında konu.
    Bunun için çocuklarımızı sürüyorlar ileri. Savaşıp ölen ne politikacı ne de silah taciri hatırlamıyorum. Bizim çocuklarımızı birbirine düşman ediyorlar. Bizim çocuklarımızı öldürüyorlar. "Doğurun doğurabildiğiniz kadar ve vatana hibe edin" diyorlar. Elimizde bol miktarda mevhûb bulunsun ki, biz rahatça ona buna dayılanabilelim diyorlar. O çocuklara ne olur umurlarında bile değil. Değil ki, dış kapının mandalı konumunda olmamız gereken, fakat kendilerini bir acaip dev aynasında görerek, her şeyi ben bilirim, ben buraların ağa babasıyım, bir durum varsa ben hallederim diyerek ellerine yüzlerine bulaştıranlar yüzünden içine düşüverdiğimiz bir olay nedeniyle, Lübnan'da kaçırılan iki pilotumuz için tık yok. Ne ses çıkıyor, ne de ses çıkarttırılıyor.

    YanıtlaSil
  10. @Nihal Erpeden, @Alanay yıldırım, @nilgün ilgün, Üçünüze de ayrı ayrı teşekkür ederim. Bana söylenecek söz bırakmadığınız için yorumlarınıza cevap vermedim. Yoksa her bir yorumu okuyup değerlendiriyorum. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Esat zalim mi? Kime göre zalim arkadaşım? Neye göre zalim? Kusura bakma, Suriye halkı Esat'ı çok seviyor ve de destekliyor, Saman tv'de Tayyip'in satın aldığı tv kanallarındaki kara propogandaya bakmam ben, onlara göre Atatürk de diktatördü, zalim..Libya'da aynı oyun tezgahlandı, halkın taptığı lideri zalim diye sundular! Kimyasal silah dediler arkasından NATO gelip bombaladı, Esat'ın suçu onlara göre Şii olması, sünii olmaması, Amerika'ya kafa tutması, laik olması, eşinin başının açık olması.aslında bunlar da bahane Amerika Suriye'yi yemeyi kafasına koymuş, nasıl yiyecek? zalim, kimyasal silah, isyancılarmış? biz de Gezi Parkı'nda isyan ettik silahımız tencere tavaydı, o koca koca silahları nasıl almış masum muhalefet? ben de muhalifim hani makineli tüfeğim? hani uçak savarım? İşin aslı şu ki İngiliz ve cia uşağı Müslüman Kardeşler diye bir örgüt var, Amerika, İngiltere nereyi işgal edecekse bu Müslüman Kardeşler i maşa olarak kullanıyor onlar orada ayaklanma başlatıyor 20- 200 kişiyle, sonra bir bakıyorsun hepsi ellerinde silahlı isyancılar olmuş, Libya Kurtuluş ordusu olmuş, Özgür Suriye ordusu olmuş, o zaman darısı biz Kemalistlerin başına diyeceğim ama bize vermezler silah, milah. Çünkü biz şeriatçı değiliz muhalefet yapsak da, isyan etsek de silahımız olsa olsa mutfaktan getirdiğimiz tencere, tava kaşıklar olacak ...velhasıl cadaloz Condolezza demişti şu kadar ülkeyi ele geçireceğiz diye...işte teker teker beceriyorlar affedersin ..bu işte Türkiye'nin de katkısı olacak !
    MÜSLÜMAN TÜRKİYE MÜSLÜMAN SURİYELİLERİN BOMBALANMASINA ÇANAK TUTACAK
    Aferin Tayyip Libya'da yediğin .........yine ye...cehennem bile seni kabul etmeyecek

    YanıtlaSil
  12. @bücürükvebeni,
    Esed zalimdir efenim. Bana göre zalimdir.
    Çünkü kurduğum cümlede yazdığı üzere Hafız Esed döneminde ele geçirdikleri Suriye yönetimini Arap milliyetçiliği ile bezediler. Su sorununu bahane edip Pkk'nın kuruluşuna ve barınmasına destek oldular. Pkk'yı destekleseler de binlerce Suriyeli Kürt'e kimlik bile vermediler. Sünni Araplara dünyayı daraltmayı en büyük sosyalist mücadele olarak gördüler. Lütfen baba Esed'in yaptığı Hama Katliamı'nı okuyunuz.

    Oğul Esed babasının düzenini devam ettirmiştir. Türkiye ile arasından su sızmadığı dönemlerde bile Nusayri olmayan herkese kan kusturmuştur. Üniversite yurtlarının basılması, evlerine girilmesi, tutuklamalar, sebepsiz suçlamalar Sünni Arapların doğal hayatı haline gelmiştir.

    Bütün bunları boşversek bile babadan oğula geçen bir sistemi sürdürmek bile zalimliktir ve bunun adı diktatörlüktür. Son zamanlarda uçakla şehirleri bombaladığından bahsetmedim bile. Yakın zamanda yaptığı katliamları görmesekte zalimdir bence.

    Bahsi geçen kanallara yönelik iddialarınız beni ilgilendirmez ama benim yazılarımı bu televizyon kanallarına bakarak yazdığımı iddia etmenizi oldukça ilginç buldum.

    Esed'in Amerika'ya kafa tuttuğunu, İngiltere'nin şeriatçıları desteklediğini söylemişsiniz. Bana temelsiz duygusal iddialar gibi geldi.

    Sadece Müslüman Kardeşler demek yanlış olur ama Suriye de artan Radikal İslamcılardan bende endişeliyim.

    Son olarak hükümetin savaş merakına yaptığınız eleştiriye de katılmamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım, İngiltere'nin şeriatçıları desteklediği temelsiz duygusal iddialar gibi geldi diye yazmışsınız. Müslüman Kardeşler denen örgütü masum bir örgüt sanmayın, kendilerini öyle lanse ediyorlar, kimse yoğurdum ekşi demez.

      Bakın uzun uzun araştırdım bu örgütü, TARİHÇESİNİ, KÖKENİNİ inceledim, buraya yazamayacağım kadar uzun, ayrıntılı. Eğer vaktiniz olursa blogumda var linkini yazacağım okuyabilirsiniz. Ve demişsiniz ya radikal İslamcılar..hepsi Müslüman Kardeşler denen örgütlerden türüyorlar. Sonra 40 çeşit örgüt çıkıyor ortaya. Anaları hep MK.

      Hama katliamını okuyun demişsiniz zaten biliyorum. Bizim ülkemizde pkk'lılar ne ise orada da MK aynısını yapmış, silahlanıp Alevileri yok etmeye başlamışlar, 1979 haziranında topçu okulundaki 83 askeri öğrenciyi öldürmüşler, suçları Alevi(nusayri)her ne ise olmak. Hafız Esat ne yapsaydı? Gül mü atsaydı bunlara? MK, nusayrileri 'kafir' olarak görüyorlar, kendilerinden yana olmayanları istemiyorlar, oysa Esat da Müslüman, her cuma namazını kılıyor ama bunlar illa şeriatçı istiyorlar oysa Esat'ın eşinin başı filan açık. Esat geçenlerde röportaj yapmış, 'bu teröristler 80 ayrı ülkeden geliyorlar, dertleri Baas rejimini devirmek değil, kendileri gibi olmayan, kafa kesmeyen Müslümanları Müslüman olarak kabul etmiyorlar, kendileri gibi olmayan kimseyi istemiyorlar demişti. Gerçekten de öyle. Bakın, daha geçenlerde Nijerya'da bir okulu bastılar 50 ye yakın öğrenci öldürüldü, Boko Haram diye bir örgüt, Pakistan'da bir canlı bomba kilisede patlattı kendini 56 ölü, (yaralılar ayrı) Kenya'da el şebap örgütü avm'yi bastı enaz 68 ölü son durumu bilmiyorum. Suriye halkı Esat'a sevmese, desteklemese neredeyse 3 yıl olacak dayanır mıydı? Ben bir başbakan olsam halkımı Nusayri diye katleden silahlı teröristlere karşı tabii ki savaşırım, herkes de savaşır. Tv de Suriye li ölmüş askerin kalbini ısıranı da mı görmediniz bilmiyorum ki? Adam ne diyor tüm Alevileri böyle keseceğiz kalbini sökeceğiz. Hatay'a Tayyip'in doluşturduğu teröristler de oradaki halka sıra sizlere gelecek diyormuş.

      iyi akşamlar

      Sil
  13. yeni bi düzen değil bu maalesef. İnsanlık var olduğu günden beri bireysel ya da toplu olarak savaşma halinde. Adem' in oğullarıyla başlamadı mı zaten savaş.

    maalesef...

    YanıtlaSil
  14. Dogru söze ne hacet...

    YanıtlaSil
  15. Maalesef ki ne kadar haklısın..
    Aslında olan şu ki; savaşan sadece devletler eve düşen ateş orada da burada da bir.

    YanıtlaSil
  16. Tatlım. Savaş naraları daha yüksek sesle haykırıldıkça saçlarımı yolasım geliyor.

    Merhaba demek istedim. sonra uzun uzadıya yazarım. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Dedelerimizde öldü çocuklarımızda ölecek maalesef bu eskiden beri böyle

    YanıtlaSil
  18. Bir oğlum var
    her anne gibi bende acısını yaşamak istemem
    şu an o kadar duygulandım kiii
    hayır hayırr olmasın olmasın diyorum

    YanıtlaSil
  19. Valla cevaplara baktımda birde senin yorumlarına. Valla ilk insansın. Osabır ancak ilk insanlarda olur. Terslenenlere bile sukunet, terbiye :)

    YanıtlaSil
  20. ilk insan gerçekten de çok kibar, çok düzeyli tartışan bir blog arkadaşımız ona terslenecek kimseyi düşünemiyorum terslerse ayıp eder, mesela benim fikrim onunki ile aynı değil ama gayet güzel fikir alışverişinde bulunuyoruz:)

    YanıtlaSil
  21. yani hükümet şu yorumcunun yorumunu beğenmedik, ip no'sunu ver Silivri'ye gönderelim derse vereceksiniz.
    Gerçi google artı yüzünden yorumum blog ismimle değil gerçek adım soyadımla çıkmış.
    iyi ki uyarmışsınız yani teşekkürler ! !!!!!

    YanıtlaSil
  22. Adsız23:40

    Bertold Brecht tadı aldım, yazınız edebi açıdan başarılı. :)
    Konuya dönersek eğer, insanlar yalın gerçekleri umursamazlar, doğamız böyledir, süslü laflar her şeyin önüne geçebilir. Pek çoğumuz olayları olduğu gibi görmekten yoksundur. Düzen böyle.

    YanıtlaSil

Lütfen eleştirinin sınırlarını zorlayın.
Yorumlama biçimi:Anonim'i seçerek isimsiz yorum yapabilirsiz.
Spam içeren yorum yayınlanmaz.Örn;küfür,hakaret,reklam,vb.
Yorum gönderildikten sonra yorum üzerindeki bütün haklar sitenindir.
Yorum gönderen herkes yukardaki yönergeyi onayladığını kabul ve ilan eder.